"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 880 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 18/08/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

ДПС се цепи


Смятаната за монолитна и непробиваема формация ДПС се пробива застрашително, съобщиха за в. "Атака" бивши симпатизанти на движението. Последните арогантни демонстрации на лукс и милиардерски разкош на лидера на ДПС, който се снима на яхта за 5 милиона евро, са прелели чашата и електоратът му е готов да даде гласа си на неговите опоненти.
Сред тях са Мехмед Дикме, който вече превзе една от крепостите на Доган - Ардино. Дикме беше министър на земеделието от 24 юли 2001 до 23 февруари 2005 г., когато Доган го смени с Нихат Кабил без обяснения. "Напускам ДПС, защото един кръг от трима четирима души създават авторитарени режим", обясни скъсването си с Доган бившият му земеделски министър. Още четирима от ДПС били готови да напуснат Доган и да минат към Дикме, информират от Ардино.
Във Варна също се подготвя удар срещу фюрера от Дръндар от страна на учредители на ДПС. Емин Хамди, в чиято квартира се учредява движението на 4 януари 1990 г., лежал в затвора 4 години преди 1989 г., днес нарича Доган "проклятието на България", обвинява го в изкуствено разпалване на етническо напрежение и лично забогатяване на гърба на обедняващите български мюсюлмани. "По време на предизборната кампания през 2005 г. в Кърджалийско от страна на ДПС над 15 пъти се е споменавало, че тук ще бъде като в Босна...", споделя Хамди пред в. "Седем" през 2005 г.
Преди седмица медиите разпространиха информация, че Емин Хамди и други основатели на ДПС сформират нова организация, която ще излезе на парламентарните избори срещу ДПС и ще откъсне гласове от Доган. Най вероятно тази формация ще действа заедно с довчерашния министър на ДПС Мехмед Дикме.У нас
· Японци и испанци потресени от полицейския терор у нас

По света
· Саакашвили и Медведев подписали различни мирни договори
· Лекарите отказват да прогнозират дали има шанс за Кардам

Коментари
· Ще подпали ли Кавказ нова „Студена война“?

Икономика
· Тежка икономическа криза удря България от есента
Народният певец Минчо Апостолов: Побоят над Димитър Стоянов бе по сценарий на властта

- Какви идеи и виждания обединяват пенсионерите и партия АТАКА в ежеседмичните им протести?
- Единствената политическа партия, която проявява истинска грижа за нас, пенсионерите, е АТАКА. Аз по принцип съм безпартиен, но силно симпатизирам на националистите, защото водят борба за увеличаване на пенсиите. А тази борба е изключително справедлива, понеже не може човек с 43-годишен стаж като мен да получава 160 лева заплата. В момента със 160 лева аз дори не мога да платя разходите си за вода и отопление.  Идеята на партията за създаването на Народен парламент също е прекрасна, това е място, където  всеки българин може да сподели всичко, каквото го мъчи. Харесвам АТАКА и защото съм възпитан в патриотичен дух още от детството си благодарение на моята майка, а по-късно и на заниманията ми в читалището на село Кокаляне.