"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 881 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 19/08/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Биячите на Миков хулигани и в съда


Вчера посетителите на Софийския районен съд останаха шокирани от масираното полицейско присъствие. Кого съдят - Маджо, Маргините, Къро или Таки, попита шашнат от струпаните над 100 униформени минувач. Оказа се, че цялата полицейска машина е задвижена, защото в 13.30 е насрочено делото за хулиганство срещу активиста на АТАКА Ивайло Минов. Това е един от петимата пребити от бой младежи от АТАКА, сред които бе и евродепутатът Димитър Стоянов. Медицинското на Стоянов удостоверява 34 наранявания, нанесени от биячите на МВР по време на незаконното му задържане. Вместо пред съд да застанат мутрите в униформа, вчера работещата с двойни стандарти прокуратура изправи пред СРС жертвата на полицейския терор Ивайло Минов. Като свидетели от страна на МВР бяха призовани самите биячи от Столична дирекция на полицията, 11 на брой: Емануил Симеонов Емануилов, Цветан Асенов Александров, Пламен Димитров Домусчиев, Ангел Александров Коцев, Петър Георгиев Георгиев, Данаил Иванов Данчов, Васил Михайлов Михайлов, Галилей Иванов Галилеев, Ивайло Евтимов Александров, Росен Асенов Николов, Даниел Лилов Найденов. Това е списъкът на биячите в униформа, които проведоха акция на полицейски терор над евродепутата от АТАКА Димитър Стоянов, над активистите на АТАКА Ивайло Минов, Любомир Линков, Васил Радулов (16 г.), Павел Генчев (16 г.) и Христина Бобева (15 г.). След съда полицаите-биячи отидоха в съседно заведение да се почерпят. 

 У нас
· Тройната коалиция подарила 3000 дка държавни земи на Христо Ковачки
· Волен Сидеров: Убедих се, че биячите на Димитър Стоянов са истински мутри

По света
· Саакашвили подава ръка на Москва
· Обама обеща по-високи данъци за богатите

Коментари
· Властта превърна националната сигурност в стока за битака

Икономика
· Лекарите обявяват стачка през септември
Общественикът от Якоруда Живко Сахатчиев: Първанов лично поощрява турцизацията на Родопите
Опасни терористични организации като Сивите вълци и сектата на уахабитите се настаняват в района

- Християните в Якоруда бяха потресени от две последователни посегателства срещу християнски храмове в града, за които "Атака" писа. Кой стои зад тези акции според вас?
- Лицата са неизвестни, но имаме съмнения кои са. Не става дума за кражба, а предизвикателство към българите -християни. Това не са първите посегателства над български черкви в Якоруда. През 2000-та година през м. февруари беше съборен кръстът от камбанарията в същата църква. 75-килограмовият кръст беше пробил покрива на църквата и през деня топящият се сняг се стичаше по стенописите в църквата, а през нощта замръзна и църквата се беше превърнала в ледена пързалка, а стената беше покрита с ледени завеси. Стенописите са изключително ценни. Били са на изложба в Лондон и Париж. Същата година срещу Бъдни вечер кръстът беше съборен за втори път. Други такива прояви в Якоруда в южната покрайнина има - светилище "Царица Елена и цар Константин", кръстът на което беше счупен на две, а над него ние издигнахме втори кръст.