"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 882 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 20/08/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Шефът на ДПС в Шумен и синът му пребиха председател на кооперация


Богомил Недков - шеф на земеделската кооперация в с. Добри Войников, Шуменско, е бил пребит в началото на август от областния председател на ДПС-Шумен Нуридан Басри, който е кмет на с. Хитрино, и от сина му Самет Нуридан. За инцидента съобщи областният координатор на АТАКА в Шумен Румен Русев. Недков засякъл комбайните на Басри да жънат на пълни обороти житните ниви на кооперация "Начало", за които той няма сключен аренден договор. Недков спрял комбайните на Басри и му заявил, че това, което върши е грабеж. Без да се обяснява Басри налетял и ударил Недков с глава в лицето. И синът му се включил в побоя, като започнал да нанася на Недков ритници и удари. Сред свидетелите на ужасната сцена е и майката на Недков. Докато течал побоят кооператорът включил камерата на GSM-а си. Това обаче вбесило насилниците и те строшили апарата му. Полицейските бюлетини не съобщават нищо за инцидента. Басри е човек с голямо влияние в смесения район, защото е близък на Ахмед Доган, твърди Румен Русев. В момента тече проверка на РПУ - Шумен. 


У нас
· Бутат 300 незаконни постройки в "Столипиново"
· Софиянци: Живеем в полицейска държава! Ченгетата ни дебнат чрез камерите на БНБ

По света
· Путин затвори границите на Русия
· Американци и французи гинат в Афганистан след талибански атаки

Коментари
· Плъхове напускат коалиционния кораб

Икономика
· Спонсорът на Гоце - Людмил Стойков слага ръка на АЕЦ "Белене"
Катерина Раковска, експерт в природозащитна организация WWF: ЕК може да накаже България заради заменките на Ковачки
Енергийният бос взел земите в нарушение на Договора за Европейския съюз

- Природозащитните организации, на каквато сте представител Вие, алармирахте за скандални заменки на гори. Как се реализира една такава схема и кой се облагодетелства от нея?
- Проблемът е, че се заменят гори в райони, които са от интерес за инвестиционни проекти - предимно по Черноморското крайбрежие и планинските курорти. Това става по един чисто непазарен механизъм, от който се облагодетелстват определени фирми. Няма нито конкурс, нито има процедура дори, ако се обърнете към Държавна агенция по горите няма да могат да ви кажат на кого са предоставени тези земи. Ние успяхме да получим информация конкретно за случая с енергийния бос Христо Ковачки от Агенцията по вписванията, където са описани имотите и как са били оценени. Тази схема определено е нарушение на Договора за Европейския съюз - чл. 87.на изискванията на конкурентните условия на пазара. Ако трябва да се разпродават държани земи, трябва да има някаква процедура.