"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 883 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 21/08/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Сидеров призова опозицията и евроинституциите да осъдят полицейския терор у нас


Писмо до опозиционните лидери и до представителите на всички евроинституции в България изпрати вчера председателят на партия АТАКА Волен Сидеров. В писмото Сидеров призовава Бойко Борисов, Иван Костов, Пламен Юруков, Яне Янев, както и евроинституциите да вземат публично отношение към драстичното нарушаване на човешки права спрямо активистите от партия АТАКА и евродепутата Димитър Стоянов. Партия "Ред, законност и справедливот" първа реагира, като в открито писмо осъди полицейския терор у нас. "Случаят с евродепутата Димитър Стоянов е опасен удар върху основни принципи на съвременната цивилизована европейска държава. Той е пряко и демонстративно посегателство върху правата на личността. Ако имунитетът на депутат в Европейския парламент не може да бъде гаранция срещу полицейски побой, при това нанесен от длъжностни лица, на които този статус е бил много добре известен, какво остава до сигурността на "обикновените" хора, в т.ч. и на децата? Тодорживковата милиция не си позволи да посегне физически на най-прочутия и обичан български дисидент Радой Ралин, но днешната полиция сметна за напълно редно да пребие внука му, защото е защитил онези, които са излезли на улицата да протестират срещу нейните началници", се казва в писмото.
"За АТАКА е важен единствено форматът БНИ - Български национални интереси", заяви в интервю по БНР вчера Волен Сидеров. Той бе категоричет, че патриотите ще продължат протеста си и през есента.  
  У нас
· Миков си спретна неуспешна ПР акция на гърба на фермерите
· Тодорживковата милиция не си позволи да посегне на Радой Ралин, днешната полиция преби внука му

По света
· Шотландските власти разследват фермер, тормозил българи
· Разстреляха показно кума на Сретен Йосич

Коментари
· В Европа вече отхвърлят диктата на партиите интернационали

Икономика
· Изследване на европейските работодатели: Българите печелят двойно по-малко от румънците
Волен Сидеров: АТАКА се съобразява единствено с форм€та БНИ - Български Национални Интереси

- Какво става около протестите на АТАКА ще говорим следващите минути с лидера на партията Волен Сидеров. Добро утро, г-н Сидеров. Какво става с вашата подписка за оставката на правителството, на президента?
- Нашите подписки вървят вече близо месец и мисля, че това са единствените действия на опозицията в България в момента. Ние действаме - АТАКА се съобразява единствено и само с формата БНИ. Това е форматът - Български Национални Интереси, и смятам, че в този формат трябва да се работи и действа. Това е единственият полезен формат.