"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 884 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 22/08/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

След ръкопашна схватка с полицията фермерите блокираха "Шипка"


В ръкопашна схватка с полицията влязоха вчера фермерите по време на протеста си. С викове "Оставка" над 1000 млекопроизводители от всички краища на страната блокираха прохода Шипка. Над 200 полицаи опитаха да спрат блокадата, но фермерите се оказаха по-силни, надделяха и спряха движението на прохода. Протестиращите настояха кабинетът на Станишев да си ходи, защото за пореден път излъга фермерите, че ще получат субсидии за качествено мляко. "Време е министрите да си ходят. Дадохме им осем месеца, но търпението ни се изчерпа и не можем да чакаме", обяви пред протестиращите лидерът на млекопроизводителите Андриан Цаконски.
В същото време панагюрци обявиха, че ще обсадят парламента. Причината е, че  хората в града нямат вода от 11 дни. Ако правителството не се съгласи да отпусне спешно исканите пари за решаване на водоснабдяването на района, ще се вдигнем и ще обсадим парламента, заканиха се те.

 У нас
· Мюсюлмани от Разград поискаха оставка на кабинета в Народния парламент
· БОЙКО БОРИСОВ: Полицейското насилие срещу Димитър Стоянов е грубо нарушаване на човешките права

По света
· Българка сред жертвите на самолетния ад в Мадрид
· Десант на световни лидери в Ирак и Афганистан

Коментари
· Леви и десни още слугуват на призрака на Луканов

Икономика
Народнит представител от АТАКА Павел Шопов: Манипулирани мажоритарни избори отвориха пътя на войната в Грузия

- Господин Шопов, вие бяхте международен наблюдател на последните избори в Грузия. Каква според Вас е връзката между резултатите от вота, който затвърди ролята на Саакашвили в политическия живот и войната, на която сме свидетели сега?
- Всички знаем как дойде на власт Саакашвили - чрез поредния преврат и насилствено взимане на властта проведена като по учебник за постсъветското комунистическо пространство. За рекордно кратко време той се утвърди в страната си като диктатор и послушник на чужди сили. Изборите, които се проведоха през месец май, бяха поредната стъпка за налагане на пълна власт на Саакашвили и компания в Грузия и превръщането й в един от най - верните сателити на САЩ. Аз не мога да си представя по - недемократични и по - манипулирани избори от тези, на които бях свидетел. Въпреки изказаните от мен становища относно тези манипулирани избори, те бяха зачетени като "свободни и демократични с някои нарушения". В резултат на тези избори Саакашвили получи 134 депутати в 150-членния парламент на страната и това му развърза ръцете за всичко, което пожелаеше или му наредяха. Резултатът не закъсня. Видяхме го. Той вече е печално известен на всички.