"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 885 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 25/08/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Афера на ВМРО ощети Пловдив с 5 млн. лв.


 Далаверата с продажбата на общинската фирма "Ритон" е ощетила Пловдив с над 5 милиона лева. Зад нея стои както ръководството на ВМРО, така и бившите му  общински съветници, които участват в залагането на бомбата.
Аферата е наследство от администрацията на кмета Иван Чолаков. Самият механизъм започва да цъка при избора на приватизация чрез конкурс, а не чрез търг, която кметът Славчо Атанасов и до ден днешен защитава. Така общинската фирма отива в ръцете на реститута Георги Върбанов за смешната сума от 50 хил. лв., при условие, че активите й надхвърлят 5 милиона лева.
АТАКА настоява за решителни действия за оздравяване на общинската администрация в Пловдив и да се потърси отговорност от кмета Славчо Атанасов за скандалната далавера с общинската фирма "Ритон", заяви зам.-председателят на ПГ на АТАКА от Пловдив Павел Шопов. Националистите още в началото на мандата на местния парламент настояха за решителна промяна в общинската администрация. ВМРО обаче не се включи в тази инициатива, коментира общинският съветник на патриотите Тодор Христев.
   У нас
· АТАКА: Кметът на Пловдив ще понесе отговорност за далаверата с "Ритон"
· Волен Сидеров: Сергей да прояви мъжество в управлението, не на мотора

По света
· Чакат оцеляла стюардеса да каже за катастрофата край Мадрид
· Продават наши паспорти в британска джамия

Коментари
· Олимпиадата доказа - българският спорт е в колапс

Икономика
· Образованието изпадна от потребителската кошница
Ивайло Нинов, пребит от полицията член на АТАКА: Делото срещу мен е опит за сплашване
Зная, че полицаите са властта - не съм си позволил да ги обиждам

- Ивайло, в Софийския районен съд започна дело срещу теб за едро хулиганство. Кажи какво всъщност се случи на 30 юли в деня на вота на недоверие към кабинета "Станишев" .
- Бях в Народния парламент пред президентството, когато към 16,30 ч. евродепутатът Димитър Стоянов ме помоли да го закарам на ъгъла на "Оборище" и "Левски": наши симпатизанти от Габрово били задържани там. Още при слизането от колата, полицаите ни видяха, защото е служебна с надписи АТАКА. Веднага направиха кордон около нас. Стоянов слезе от колата, аз тръгнах след него и видях как си бърка в джоба и вади депутатската си карта, за да я покаже на полицая. Представи се, че е евродепутат, че това са наши симпатизанти, дошли на наш митинг, и попита кой е шефът тук. Полицаят му посочи мястото, където стояха други тежковъоръжени полицаи. Димитър и на тях им се представи. Шефът им каза, че въобще не го интересува кой е той и да се маха.