"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 886 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 26/08/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Опитали да взривят Йордан Цонев заради далавери със заменки?


Атентат заради далавери със заменки на земи е бил извършен срещу заместник председателя на ДПС Йордан Цонев, известен като Данчо Ментата. Той е бил неуспешен, но е засекретен от ръководството на МВР по нареждане на самия Цонев, твърди електронният сайт "Опасните новини".
Преди месец и половина неизвестни лица взривили входната врата на къщата на Догановия човек на ул. "Шипка", недалеч от Руския културен център в столицата. От взрива вратата се подпалила. Намесили се светкавично извиканите пожарникари и офицери от Националната служба за охрана - НСО.
Според източници от МВР причината за атентата била дейността на Йордан Цонев, който в ДПС отговарял за заменките на чукари и горски пущинаци с плажове и апетитни места в планинските курорти, както и за строителството на хотели на Доган по Черноморието. От далаверите лидерът на ДПС печелел милиони, макар да му било ясно, че Цонев "щипе" от сделките и за себе си. Всеки месец Данчо Ментата по няколко пъти лично докладвал как вървят работите и какви печалби са реализирани


У нас
· Народният парламент: Гоце сам абдикира от властта, да си стои в Китай!

По света
· US-посолството в Скопие става център на ЦРУ за Балканите
· Обама заложи на национализма

Коментари
· Крадливият БГ-елит избяга в чужбина от народното недоволство

Икономика
· ДКЕВР подхваща ЧЕЗ за надписани сметки
· ЕК ни удря с тежки финансови санкции, заради софийския боклук
Тодор Христев, зам.-председател на АТАКА в Общинския съвет в Пловдив:АТАКА отмени 6 скандални сделки
Кметът Славчо Атанасов да поеме политическата отговорност от аферата с фирма "Ритон"

- Г-н Христев, как се случи така една апетитна общинска фирма да бъде продадена за жълти стотинки - визирам фирма "Ритон" в Пловдив?
- Трябва да отбележа, че решението за продажба на общинска фирма "Ритон" е взето от предишния Общински съвет по време на предишния кмет д-р Иван Чомаков. Одобрена е оферта, която е по-ниска в сравнение с другите предложени, с оправданието, че пловдивският бизнесмен Стоян Сариев е предложил 40 млн. инвестиции и че е по-изгодно да бъде дадена именно на него, защото е доказал, че е изключително некоректен в отношенията си с община Пловдив.
Веднага със сключването на договора започват съдебни дела, както от следващата фирма, която е класирана, така и от реститути, които притежават част от земи, влизащи в активите на общинска фирма "Ритон". Тези земи са на стойност около 50 000 лв. Сега стигаме до скандала, който избухна през месец юли.