"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 893 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 4/09/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Димитър Стоянов в Европарламента: В България има тотален полицеиски терор


В България има тотален полицейски терор срещу недоволни от правителството български граждани. Това заяви вчера на пресконференция в Европарламента в Брюксел евродепутатът от АТАКА Димитър Стоянов. Той посочи, че част от този терор е и нападението срещу него от униформени полицаи на 30 юли. Националистът каза, че протестите на недоволните фермери от последните дни биват разпръсквани със сила от същите полицаи, които издевателстваха над него и симпатизантите на АТАКА.
Евродепутатът  изрази своето разочарование от липсата на позиция на ЕП по случая, и добави, че ако няма реакция, това ще означава прилагане на двойни стандарти, при които са нарушени и европейските норми, засягащи защитата на европредставителите от посегателства.
На пресконференцията присъстваха и евродепутатът от ГЕРБ Петя Ставрева и Кунрад Дилън от белгийската формация Влаамс Беланг. Дилън беше бит преди няколко месеца по време на демонстрация от брюкселски полицаи. У нас
· Пак арестуван фермер по време на протеста
· Шефът на биячите от МВР Александров продължава с полицейския произвол

По света
· НАТО увеличава корабите си в Черно море
· Две масови убийства потресоха САЩ и Великобритания

Коментари
· Наглостта на херсонския паразит е насилие над политическата коректност

Икономика
Христо Костурков, общински съветник от АТАКА в Панагюрище: Кметовете на БСП оставиха Панагюрище без вода
- Г-н Костурков, в Панагюрище беше обявено бедствено положение заради липсата на вода вече седмици наред. Кой според вас стои зад проблема с водата на града?
- Проблемите са комплексни и са наслоени през последните 12 години, като се започне от кмета Ясен Христов - СДС, наследника му - настоящия депутат Марко Мечев от БСП и настоящия кмет Георги Гергинеков - отново от БСП. Най-напред възникна проблемът със замърсената с арсен питейна вода в село Поибрене. Вече 9 месеца селото е без питейна вода  в резултат на замърсяване с тежки метали от "Челопеч майнинг". Независимо от огромното екопрестъпление Министерството на околната среда и водите разреши свръхопасна технология на замърсителите в Челопеч за добив на злато с цианиди.
След това започна намаляването на подавания дебит на питейна вода към община Панагюрище вследствие на течове на магистралния водопровод от Злокучене  към община Панагюрище. От 140 литра в секунда пристигаха едва 28 литра в секунда.
Този водопровод е строен за промишлено снабдяване с вода на ОЕЗ "Оптикоелектрон" и след решение на някои умници беше прехвърлен на общината. След като водоснабдяването на общината започна от местни водоизточници по стария водопровод, се оказа, че общината няма изготвен  лесоустройствен план, конкретизиращ вододайните зони в общината, където да се забрани изсичането на буковите гори и ограничи достъпа от животни и бракониери. А тук в този район се прави дърводобив в Същинска средна гора за износ към Турция и Гърция в размер на 80 хиляди кубика дървесина. За сравнение потребностите на жителите на общината са от 21 хиляди кубика и с това темпо на изсичане, ще се обезлеси землището на община Панагюрище.
Имаме започнат и замразен строеж за язовир на река Луда Яна, в него никой точно не може да каже колко държавни средства са потънали без да е завършен. Бъдещето му остава неясно и до ден днешен. На светло излизат корпоративните интереси към него чрез "Водоснабдителен комплекс" ООД гр. Панагюрище, където общината е съдружник с "Асарел-Медет" . С гласуването на общинските съветници от ГЕРБ, СДС, ЛИДЕР и двама от БСП паричния капитал на дружеството стана в  съотношение  70-30 в полза на "Асарел-Медет". Друго  нещо, което ме впечатли, като общински съветник е финансовия отчет на В и К в него няма никаква графа амортизация на дълготрайни материални активи, която е от 4% за нашата страна. Питам се сега, като сменим тръбите също ли няма да им начисляват амортизация, като ДМА?