"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 897 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 9/09/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Цяла Европа спря парите за България


Европейското икономическо пространство (ЕИП) се присъедини към санкциите на ЕС и също спря парите за България.
Изпълняващите финансовия механизъм на ЕИП са решили миналата сряда да замразят безвъзмездната си помощ за страната ни въз основа на въведената от ЕС наказателна мярка от 23 юли 2008 г., с която бе отнета акредитацията на разплащателните агенции към Министерството на финансите и Министерството на регионалното развитие и благоустройството.
Парите от ЕИП трябваше да минат през Централното звено за финансиране и договаряне, което е на подчинение на финансовия министър Пламен Орешарски. Правителството е било уведомено веднага за новата санкция, но е премълчало.
За периода 2004-2009 г. трите страни от ЕИП обещаха да дадат безвъзмездно 1.3 млрд. евро на новоприетите държави от петото разширяване на ЕС, за да подпомогнат тяхното социално изравняване със западноевропейските държави. Тъй като България влезе със закъснение в ЕС, за нея бяха отпуснати 21.5 млн. евро за периода от 1 януари 2007 до 30 април 2009 г.У нас
· Волен Сидеров към мутрите в униформи: Вие сте част от мафията! Позорите пагона!
· Шестима ранени при взривове в два турски бардака в София
· Миков призна, че МВР крие престъпления

По света
· 11 убити и 20 ранени жени и деца при бомбардировка на САЩ в Пакистан
· Ураганът Айк удари Куба, Кастро обяви тревога

Коментари

Икономика
Волен СИДЕРОВ: Станишев, ако искаш война с опозицията, ще я имаш
Нека всеки бъде към някаква фракция в Европа, но тук да действаме заедно за свалянето на кабинета
- Г-н Сидеров, идвате от Пловдив. През целия ден четох информации, че сте стояли пред районното управление там да освобождавате ваши активисти. А и премиерът между другото отбеляза, че тези ваши активисти са носили свастики вчера. Защо ви беше нужно да носите свастики?
- Аз ще покажа това, което са носили нашите активисти. Ще го изпратя на премиера, макар че той го е виждал. Това е плакат, излизал вече няколко пъти във в. "Атака", който обяснява каква е тройната коалиция, кои партии са вътре: БКП-БСП, която през 1925 г. взриви църквата "Света Неделя", а след 1944 г. изби без съд и присъда и съсипа живота на над 200 000 души. Следва НДСВ с лидер Кобургготски...