"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 899 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 11/09/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Пьотеринг осъди полицеиския побой над Димитър Стоянов


Зачитането на човешките права, независимата съдебна система и върховенството на закона са основни принципи на демократичната система. Тези принципи следва да бъдат зачитани при всякакви обстоятелства. Това пише председателят на ЕП Ханс-Герт Пьотеринг до евродепутата от АТАКА Димитър Стоянов в официално писмо. На 27 август Пьотеринг бе сезиран от Стоянов за полицейския терор от 30 юли, когато униформени ченгета от Специализираното подразделение за охрана към Столичната дирекция на полицията пребиха евродепутата от АТАКА.
Аз съм загрижен заради информацията, която стига до мен относно това, че член на Европейския парламент е бил малтретиран, посочва председателят на ЕП.
Пьотеринг отговаря изключително бързо - само седмица, след като е уведомен за полицейския терор. Той демонстрира доброто си отношение към Стоянов, като се обръща към него със "Скъпи колега".
Аз съм инструктирал Комисията по правни въпроси да проучи случая и да ме посъветва относно евентуални усложнения, свързани с Вашия парламентарен имунитет, посочва председателят на ЕП. Той е изпратил копие от документа до шефа на Комисията по правни въпроси Джузепе Гардин.У нас
· Според СоциологиЧеската агенция "Маркетлинкс": АТАКА качва рейтинг, БСП и ДПС се сриват
· Пьотеринг: Правната комисия на ЕП проучва беззаконието

По света
· US-базите в Полша и Чехия стават мишена за руските ракети
· Започна новият Голям взрив, краят на света се отлага

Коментари
· Волен СИДЕРОВ: Това правителство е политиЧески труп

Икономика
· Природният газ поскъпва с нови 37 процента?
Росица Димитрова, незаконно арестувана в деня на Съединението: Тикнаха ме в единична килия след хипертонична криза

- Каква беше причината полицията в Пловдив да ви арестуват в деня на Съединението?
- Това беше направо един фарс. Чрез насилие полицията иска да заглуши народното недоволство. Ние тръгнахме от офиса на АТАКА към пл. "Съединение", където бе честването, вървяхме мирно и тихо. Още преди да тръгнем, пред централата ни се бяха събрали десетина полицаи, явно с някаква задача. Ние обаче имахме указания да не скандираме, да спазваме реда. Това трябваше да бъде нашия мълчалив протест срещу властта. Арестуването ни беше поредната замислена от МВР акция, която да заглуши гласа на АТАКА.