"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 900 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 12/09/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

В БСП готвят преврат на Станишев


Жестока саморазправа с всички позволени и непозволени средства започва Сергей Станишев с противниците си в БСП. Наказателната акция на премиера стартира с удар по най-изявения му конкурент - Румен Петков. Вчера Михаил Миков изнесе данни в парламентарната вътрешна комисия, че предшественикът му Петков похарчил 94 млн. лева от бюджета на МВР за послушване и следене.  
Кървавата схватка, при която ще хвърчат червени глави, е във връзка с предстоящия конгрес на БСП, на който ще бъде избран председател на партията. Сред конкурентите на Станишев са Татяна Дончева, Румен Петков, Румен Овчаров и Кирил Добрев, разкриха червени депутати. В ход бил сценарий за смяна на Станишев като партиен лидер, за да не е прекалено голяма загубата на БСП на изборите, след провала на младия премиер в управлението.  У нас
· Властта не почете жертвите на ТУРСКО-ЧЕРВЕНИЯ ТЕРОР

По света
· Белият дом призна, че е безсилен да хване Бин Ладен
· Руски бомбардировачи патрулират край границите на САЩ

Коментари
· Първанов пак се поклони на Високата порта

Икономика
Радослав Чакъров, незаконно арестуван в деня на Съединението: 17 часа ме държаха зад решетките, без да ми кажат защо

- Как се стигна до ареста и има ли причина за него?
- Не видях да има причина за арестуването ни. В общи линии всички вървяхме мирно и тихо - без скандирания или провокации. Така ни помолиха от ръководството и ние го спазихме. Спряха ни ченгетата, и докато се занимаваха с хората отпред в колоната, техни колеги ни заобиколиха. Аз бях някъде по средата и видях, че тези от нас, които носеха плакати, ги дръпнаха настрани. Понеже не разбирахме за какво е всичко това, ние изчакахме, като в крайна сметка ни заведоха в сградата на Областната полиция в Пловдив. Там ни записаха данните според личните карти и ни казаха да влезем в една конферентна зала, където престояхме няколко часа. Много хора от колоната изобщо не разбраха, че нас ни арестуват, защото бяха напред. След това обаче голяма група от симпатизанти на АТАКА дойде пред РПУ-то за да ни подкрепи, което беше успокояващо за нас. Общо седемнадесет часа ми се наложи да търкам нара в полицията, при това без да съм нарушил нито един закон!