"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 902 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 15/09/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Чешките спецслужби: Емел Етем върти бизнес с трафикант на оръжие


Емел Етем продължава да върти общ бизнес с Янко Крумов Хаджигеоргиев, когото чешките спецслужби още през 2000 г. обявиха за един от най-големите трафиканти на оръжие в международен мащаб. Етем дори е назначила бизнес партньора си на ключовата длъжност - директор на Дирекция "Инспекторат" в министерството си, показа справка в сайта на МИС.
Етем и Янко Хаджигеоргиев имат по 25 процента от капитала на търговското дружество "КАРЕ - 93". Предметът й на дейност е търговия с разнообразни стоки, установила проверка в съдебно-правните регистри.
Съдружникът на Етем - Янко Хаджигеоргиев, е управляващ във фирмата "Си Ейч Ес Ел - България" ЕООД, която се явява сред основните длъжници на фалиралата "Балканска универсална банка".  
     У нас
· Сидеров вади Бяла книга на корумпираните политици

По света
· Секретен анализ на US спецслужбите: САЩ губят влиянието си
· Самолет падна над руски град, уби 87 души

Коментари
· От Народния парламент ще тръгне походът към Велико народно събрание

Икономика
· Масларова мами инвалидите с артисалите пари за пенсионерското море
Бойко Синапов, фермер от Кърджали: Земеделието ни се управлява от палячовци
Управляващите искат да ни ликвидират, вместо да са ни благодарни, че спасихме този отрасъл

- Г-н Синапов, защо не сте доволни от постигнатото от вицепремиера Меглена Плугчиева и от земеделския министър Валери Цветанов в Брюксел?
- Не сме доволни, защото подписахме едно споразумение, в което точно и ясно беше казано какво е необходимо да се направи от тяхна страна, за да може да се спаси животновъдството у нас. Миглена Плугчиева и Валери Цветанов обаче отидоха в Брюксел и се върнаха с неточни и неясни решения. На практика ние не знаем в Брюксел какво решение се е взело. Подписаните в споразумението ни точки са много важни и целта на всяка от тях е да можем да спасим отрасъла и да бъдем конкурентоспособни с всички останали колеги от другите държави. Защото българските овцевъди сме на европейския пазар, но ако не получаваме субсидии за развитие на дейността ни, ние не можем да бъдем конкурентоспособни и съответно да оцелеем. Все още нищо от уговорените с Плугчиева и Цветанов четиринадесет точки не се е случило. Най-важните остават субсидиите за млякото и за пасищата.