"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 907 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 20/09/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Ковачки оставя 80 000 домакинства без вода и парно от понеделник


80 000 домакинства, болници, училища и детски градини, абонати на топлофикациите на олигарха  Христо Ковачки, остават без топла вода и парно от понеделник. Това стана, след като "Булгаргаз" заяви, че спира газа на трите топлофикации в Бургас, Плевен и Враца, заради дългове. Ковачки, който е и неформален шеф на партия ЛИДЕР, опита да замаже проблема с обяснението, че неговите ТЕЦ-ове дължали "някакви си 6-7 милиона лева" на "Булгаргаз". Дължимите суми от трите компании не са 6 -7 млн. лв., а 12 млн. лв., парира го директорът на "Булгаргаз" Димитър Гогов.
Той беше категоричен, че ако дружествата не платят, от 22 септември ще спрат подаването на природен газ за трите топлофикации.
В отговор Ковачки заплаши, че ще се жалва на министъра на икономиката Петър Димитров и на премиера Сергей Станишев. Защото това спиране щяло да доведе не само до сериозни социални вълнения, но и до колапс в икономиката на тези градове.
    У нас
· ВОЛЕН СИДЕРОВ: Народното събрание да се саморазпусне

По света
· Финансовата криза работи в полза на Обама
· Русия гони самолетите на НАТО от небето си

Коментари
· В момента БТК струва 1 лев. Да я откупим с премия от 100% - за 2 лв.

Икономика
· Кабинетът дава троха от кифла и капка мляко за учениците
Историкът Пламен Павлов: Българската независимост е политическото чудо на ХХ век
Трябва да се поучим от патриотичната убеденост на нашите предци
- Победата има много бащи, както гласи латинската мъдрост, но кой е основния "виновник" за провъзгласяването независимостта на България?
- Заслугата за провеждането на българската независимост е на тогавашния български политически елит, но и на цялото ни тогавашно общество. Ако се върнем към навечерието на независимостта, трябва да признаем, че постъпателното развитие на новото княжество наистина отговаря на понятието българско чудо, с което е определяна България в тогавашния свят. Благодарение на национално отговорна политика на Стефан Стамболов, на Константин Стоилов и на други тогавашни правителства, българите отказват да се примиряват с унизителните клаузи на Берлинския договор. Така че заслугата за това събитие до голяма степен е на цялото българско общество.