"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 908 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 23/09/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Ковачки фалирал, оставя половин България на студено


Бизнесменът Христо Ковачки, който държи топлофикациите в Плевен, Бургас и Враца, е изпаднал в несъстоятелност. Именно заради дълговете на енергийния бос хората в трите града ще останат без топла вода и парно. Кредитният милионер, за когото се знае, че спонсорира ДПС, не бил в състояние да изплаща дълговете си.
Слуховете за фалита на Първа инвестиционна банка идват от огромните кредити, които трезорът е отпуснал на Христо Ковачки. Това твърдят запознати от банковите среди. Банкерите Цеко Минев и Мая Георгиева са дали над 500 милиона лева на енергийния бос за последните три години. Ковачки обаче не си връща парите, а банкерите се чудят как да си вземат обратно милионите.
В момента трите топлофикации на шефа на партия ЛИДЕР дължат 12 милиона лева, твърдят от "Булгаргаз".
Вчера "Топлофикация" Бургас обяви, че спира топлата вода в града, въпреки отсрочката, която "Булгаргаз" обяви, че дава на трите топлоцентрали.


У нас
· Роднини депутат и кмет на ДПС отмъкват 1 млн. лева в Белица

По света
· Атентатът в пакистанския хотел бил за премиера и президента
· Руски атомни кораби патрулират в Карибско море

Коментари
· Станишев-син продаде българската независимост

Икономика
· Фалира всяка трета общинска болница
Волен Сидеров: АТАКА е против сегашното правителство, а не против исторически факти
Опозиционните партии ще участват сами на изборите, след това ще се мисли върху възможен модел на управление
- Какъв е шансът да бъдат чути действията на АТАКА? Те биха могли да бъдат определени като ваша особено критична позиция към състоянието на системата сега.
- Винаги съм имал критична позиция. Тук става дума за идеи, които предлагат радикална промяна в регламента на политическата система, начинът по който правим политика. Ясно е, че така не може да се продължава. Това го повтарят и го коментират много гласове от дясно и от ляво. Всякакви коментатори и анализатори казват, че вече така не може, защото тази политическа система е показала много пороци. Правораздавателната система, като се почне от следствие, прокуратура, полиция и съд - всичко трябва да се реформира. За да стане това обаче, е нужна промяна в конституцията.
Тези са мерките, които аз предлагам вече от доста време. Голяма част от медииното и политическо пространство си прави оглушки, но няма значение - аз ще продължа да ги повтарям. Дори съм ги записал в един манифест в точки, които предлагам като принципна програма. И ще продължа да говоря по тези въпроси, защото смятам, че всяка политическа партия трябва да бъде вече да е наясно със своята идейна програма, а в момента такова нещо няма. Говори се за дясно, ляво, без да е ясно какво стои зад това като идеи. През седмицата направих пресконференция, на която представихме финансови експерти, с които АТАКА се консултира - включително и цитирания от вас тук проф. Иванов от Лондон, Кольо Парамов, също известен финансист, доцент Боян Доранкев и проф. Кръстьо Петков.