"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 909 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 24/09/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Неудобен на властта журналист бере душа след зверски побой


Маскирани нападнаха и пребиха почти до смърт главния редактор на "Фрог нюз" Огнян Стефанов в понеделник вечерта пред столичния ресторант "Кипарисите". Биячите са се представили за полицаи на притекъл се на помощ човек с думите: "Полиция, ще стреляме!"
Килърите са млатили журналиста с чукове, бухалки и метални тръби. Стефанов е със счупени крака, ръце и два прешлена на гръбначния стълб. Има рани по главата и цалото тяло, животът му е в опасност. Осакатяването на журналиста е поредното отмъщение на властта към своите критици. "Допускам възможност биячите на Огнян Стефанов наистина да са били полицаи, защото разделителната линия между полицаи и биячи днес е много тънка и много често се къса. Няма разлика между полицаи и мутри. Полицията и служители на спецслужбите работят за мафията, а мафията управлява МВР", коментира Волен Сидеров. Нападението идва два месеца, след като унифомени полицаи пребиха на 30 юли евродепутата от АТАКА Димитър Стоянов заради опозиционните му изказвания срещу управляващите от тройната коалиция. Дни по-късно МВР се разправи с протестиращите млекопроизводители, дръзнали да поискат субсидиране на продукцията си от кабинета "Станишев". На 7 април пък бе публично разстрелян писателят Георги Стоев, седмица, след като разкри, че Румен Петков му пречи да даде свидетелски показания за Маджо.
У нас
· Волен Сидеров: Допускам възможността биячите да са полицаи

По света
· Двадесетгодишен разстреля съучениците си във Финландия
· 110 милиарда долара загуба след фалита на "Лемън Брадърс"

Коментари
· Според Станишев побоят и насилието са завоевание на демокрацията

Икономика
· Финансови анализатори: Иде фалитът на първата българска банка
Огнян Тетимов, областен координатор на АТАКА в Петрич: Петричани се интересуват само как по-скъпо да продадат гласа си
- Г-н Тетимов, на 11 октомври са извънредните избори за общински съветници в Петрич. Какви бяха основните причини за касирането на вота миналата година?
- Най-главните бяха: фалшификация на протоколите, купуване на гласове, недостиг на бюлетини и липса на пликове. Още в 16 часа на изборите бяхме готови с жалбата за касиране на вота - спирахме изборите в 2-3 секции през деня поради липсата на бюлетини. Нека припомня, че изборите и в Петрич, и в Сандански бяха касирани заради сигнали на АТАКА, защото ние бяхме най-настоятелни. И това ще е така, докато в България не започват да се произвеждат избори като в цивилизования свят. Практиката показва, че вотът на 11 октомври няма да се различава от предишните, защото въпреки нашите сигнали до главния прокурор, МВР и ДАНС, не са взети мерки, нито един от жалбоподателите не е викан.