"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 91 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 30/01/2006
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Офшорка може да купи Киноцентъра след три години


България няма да получи обявената за "Бояна филм" цена. Нито пък има гаранции, че Киноцентърът няма да бъде препродаден. В договора има вратички, които позволяват да бъде врътната схема, подобна на Авиокомпания "Балкан", БТК или която и да било друга приватизационна сделка.
Само на книга продажбата на "Бояна филм" струва 6,250 млн. евро. От тях 1,250 млн. евро или 20% от сумата може въобще да не влязат в джоба на държавата. Те ще останат в доверителна сметка като гаранция, че Киноцентърът няма тайни задължения. Този процент е по-висок от обичайния, който в такива случаи се дава. До този момент високи гаранции са давани само за "Булбанк", но причината за това бе, че трезорът десетилетия наред въртеше парите на българската държава в чужбина, включително и тези, взети на заем от частните банки кредиторки. На този етап няма информация "Бояна филм" да е поемала ангажименти, равни на тази сума.У нас
· ВМРО готвят протести срещу циганите и ДПС в Пловдив
· Б. Борисов: В Брюксел не е преговаряно добре

По света
· Паднал покрив погуби 66 души в Полша

Коментари
· Отново затъваме в Ирак, Франция ни бави за ЕС

Икономика
· “Копенхаген ерпорт”: Искаме летищата във Варна и Бургас
· Изследват заловената мърша за “луда крава”, българските фермери - пред фалит
Иван Татарчев: У нас са богати не умните хора, а хитреците
Продажбата на Киноцентъра е престъпление срещу българския народ
- Г-н Татарчев, как ще коментирате избора на главен прокурор?
- Законодателната власт не може да има нищо общо със съдебната власт. Защото в България е в сила Конституция, която е демократична, и която прогласи принципа за разделение на властите. Над половин век изпълнителната власт командваше изцяло съдебната. Сега сме свидетели на една доста отблъскваща политическа сделка между управляващите. Главният прокурор е ръководна длъжност и изборът му е твърде шокиращ.