"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 911 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 26/09/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Уотъргейт в парламента


Скандал за подслушване на депутати като американския Уотъргейт се разрази вчера в парламента. Червената Татяна Дончева съобщи, че служители на Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) са искали телефонни разпечатки на група депутати. Това потвърдиха и парламентаристи от опозицията. Дончева каза, че по времето на Румен Петков МВР е послушвало безконтролно.
Имам информация, че при Румен Петков законите са погазвани грубо, безогледно, и че той лично като министър е изисквал от Мтел разпечатки и информация за разговори на политически опоненти, заяви Волен Сидеров. Аз съм бил и продължавам да бъда подслушван. Знам, че съм бил обект на нерегламентирано следене от съответната служба на МВР, допълни лидерът на АТАКА. Сидеров призова за парламентарна анкетна комисия по случаите на незаконно ползване на специални разузнавателни средства. Ще настояваме за изваждане на светло на всички факти около нерегламентираното подслушване, каза още той. 
    У нас
· АТАКА: Новият Семеен кодекс е търговски договор
· Единствено АТАКА подкрепи протеста на журналистите

По света
· САЩ губят статута си на финансова суперсила
· Гоце щял да е щастлив, ако помилват убиеца Шийлдс

Коментари
· Със Сребърния фонд БСП залъгва предизборно пенсионерите

Икономика
· КЗК погна и ЧЕЗ за злоупотреба с монопол
Евродепутатът от АТАКА Димитър Стоянов: Мутрите в униформи на властта ще ни докарат предпазна клауза
Патриотичните партии в Европа стават все по-популярни заради отстояването на националните интереси и налагането на нов икономиче

- Господин Стоянов, как ще коментирате побоя над журналиста Огнян Стефанов в светлината на скорошното полицейско насилие върху Вас? Смятате ли, че зад побоя на Стефанов също могат да стоят полицаи и можем ли да твърдим, че се превръщаме в полицейска държава?
- Случаят с журналиста Огнян Стефанов поразява със своята циничност. Той показва цялостното състояние, в което е изпаднала България в момента, което не отговаря на демократичните принципи, върху които се основава ЕС. В България полицията и мафията са тясно свързани, дори са се превърнали във функция на организираната престъпност. Практически те са се слели с нея. Още повече, че от самото министерство не отрекоха подозренията, че извършителите на зверския побой са бивши или настоящи полицаи. В момента властта толерира мутрите в униформи. Аз имам данни, че полицаите, които ме биха преди месец и половина, все още са на работа, не са освободени и срещу тях не е извършвано никакво наказателно преследване, както следва да бъде предприето в една правова държава.