"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 914 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 30/09/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Волен Сидеров: Победата на националистите в Австрия отваря пътя за изборния успех на АТАКА


Нашите колеги и съмишленици от Партията на свободата в Австрия спечелиха една много убедителна изборна победа, класирайки се на 3-то място. Това каза минути преди да отлети за Виена лидерът на партия АТАКА Волен Сидеров. Там той, заедно с евродепутатите Димитър Стоянов и Десислав Чуколов, ще се срещне с ръководителите на Партията на свободата и друга националистическа формация-Съюз за бъдещето на Австрия, които постигнаха исторически успех на предсрочния вот в неделя. Те регистрираха най-високия резултат в историята си, като заедно получиха 29 процента от гласовете. Партията на свободата с лидер Ханс Кристиян Щрахе ще има 35 депутатски места, а хората на Йорг Хайдер - 21, като и двете формации увеличават своите парламентарни групи с  по 14 души. Резултатите в Австрия могат да ни подскажат, че и у нас в България на парламентарните избори партия АТАКА ще заеме много сериозна позиция на политическата сцена и без нея няма да може да бъде съставено следващото правителство, коментира още Сидеров.
    У нас
· Осъдиха полицая, защитил националното знаме

По света
· Национализираха и първата голяма европейска банка
· Исторически успех за националистите в Австрия

Коментари

Икономика
· ДКЕВР се уплаши от стачки и отложи скока на газа
Волен СИДЕРОВ: Капиталът на мафията и олигархията диктува политиката на управляващите
- В медийното пространство остана встрани предложение ви БТК отново да се върне във владение на държавата след краха на AIG.
- Едва ли ще взриви политическото пространство тази наша инициатива за одържавяване на БТК. По-скоро ще се опитат да я заглушат така, както правеха със всички наши предложения за поправки в закони и законопроекти, над 50 на брой, които сме правили през целия този период, откакто сме в парламента. Така и предложението за одържавяване на БТК ще бъде скътано в чекмеджето и повечето медии няма да говорят за него, за съжаление. Мотивите ни за това са, че приватизацията на БТК от 2004 г. не изпълни целите си - да се стабилизира компанията, да осигури доброто по-нататъшно развитие, да подобри услугите и да регулира цените да бъдат поносими. Това не се случи, напротив. Започнаха процедури за недвижими имоти и като имаме предвид фалита на последния собственик, защото БТК беше препродавана под пазарната цена, собственикът AIG фалира и на практика американското правителство я национализира, купувайки над 75% от акциите. Така че в момента БТК е собственост на американската държава. И аз питам, това приватизация ли е, или е колонизация? Една държавна българска компания става собственост на американската държава. Това не е приватизация при всички случаи. Т.е. имаме повод, който българското правителство може да използва да одържави обратно БТК и да се помисли за нейното развитие по-нататък.