"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 918 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 4/10/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Парното скача шоково с още 10 процента


 С още 10 % ще скочи парното от 1 декември, освен обявените вече 12 на сто от 1 ноември, изненадващо съобщи в Пловдив шефът на Държавната комисия по енергийно и водно регулиране /ДКЕВР/ Константин Шушулов. И уточни, че повишението ще бъде различно за отделните 11 топлофикационни дружества, които са на природен газ. Ноемврийското оскъпяване пък се изтегля през октомври.
Енергийният регулатор клекна пред топлофикациите и поиска Министерски съвет  да промени наредбата, която досега не позволяваше на дружествата да променят цените на парното повече от веднъж годишно. Компаниите вече ще вдигат цените на парното след всяко повишение на цените на горивата. Което, според Шушулов, бил  гъвкав пазарен подход. Припомняме, че от 1 октомври природният газ поскъпна с 23.89 %, а от 1 януари ще скочи най-малко с 21 на сто. Цените на топлинната енергия няма да се пипат до 1 юли, зарече се Шушулов. Как обаче това ще стане, след като "Булгаргаз" вече обяви, че актуализира услугите си на 3 месеца, а топлофикациите ще следват "гъвкавия пазарен принцип".
    


У нас
· 300 хил. лв. граждански иск към турците изнасилвачи
· Нарочно крият от АТАКА развитието на скандала в ДАНС

По света
· US-сенатор арестуван за корупция и изнудване
· Вицето на Обама спечели дебата със заместничката на Маккейн

Коментари
· Образователните експерименти на управляващите ни докараха масова неграмотност

Икономика
· Енергетици: Пуснете спрените реактори в АЕЦ и национализирайте топлофикациите
Бившият армейски разузнавач Сергей Зайранов: В американските бази три месеца не са плащали на нашия персонал
Офицерите от запаса ще гласуват за АТАКА

- Г-н Зайранов, срещаме се с вас в Народния парламент на АТАКА пред президентството. Какво ви впечатли в България след 12 години емиграция?
- Като човек, който е бил далече от България 12 г., първото нещо което видях, е мръсотията. Като се започне от физическата и се стигне до духовната нечистоплътност на управляващите. Най-жалкото, което вижда всеки, дошъл отвън, е, че българинът е свикнал с кражбите, с измамите, с лъжата и не вярва на никого. Това e първоначалният шок, който е страшен. Идвам от една уредена страна, където полицай глобява полицай, ако е нарушил закона. В Щатите не може да има никакъв имунитет за човек, извършил престъпление.