"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 923 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 10/10/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Румен Петков натискал Брендо да свидетелства срещу Маргините


"Румен Петков искаше да лъжесвидетелствам срещу Маргините", заяви Евелин Банев-Брендо пред Нова телевизия вчера. Той обясни, че бил поканен на среща от Глъвъта чрез писмо. Предложението му е било отправено в колата на Румен Петков лично от него, в присъствието на шофьора на министъра. Това се случило в "Лозенец" пред ресторант "Под липите" преди повече от година. Името на Евелин Банев нашумя след побоя над Огнян Стефанов, с когото Брендо вечерял.
Евелин Банев е подавал информация в ДАНС, съобщи вчера столичен седмичник. Той е имал много разговори със зам.-шефа на агенцията Иван Драшков. Синът на Драшков пък въртял парите на Брендо в строителен бизнес. Междувременно се разбра, че Драшков, който е протеже на Румен Петков, е бил освободен от длъжност.
Срещите на Румен Петков с хора от подземния свят са нещо обичайно за него, защото самият той е част от подземния свят. Това, че е подбуждал, притискал свидетел да дава лъжливи показания, въобще не ме учудва, коментира Волен Сидеров.


 У нас
· ВОЛЕН СИДЕРОВ: Оптимизмът на Станишев за финансовата криза е вреден

По света
· Независимостта на Косово отива на съд
· Национализация за всички банки в Америка

Коментари
· Базите на САЩ у нас стават плацдарм за бойни операции

Икономика
· Хлябът поскъпва отново
Икономическият експерт Доц. Боян Дуранкев: Нашествието на картелите ще задуши малкия бизнес
“Частните фондове са пробойни в джобовете на гражданите”

- Г-н Дуранкев, има ли финансова криза в България и какви трябва да бъдат най-спешните мерки, за да не се стига до фалити на фирми и паника?
- Да, криза има, тя може би дойде твърде неочаквано. Традиция в България обаче е да се действа, след като нещата се случат. А е необходимо мислене и действие предварително, чрез прогнозиране на оптимални варианти, на варианти при заплахи, даже прекалено песимистични варианти, така че рисковете да бъдат избегнати, доколкото е възможно. Не може да се каже, че България във всички отношения е рискова държава, но винаги има заплахи за една малка икономика от сътресенията на международните пазари. Няма начин те да не се почувстват. Най-важното нещо е, че  икономиката ни е най-ниско иновативна. Т.е. частният бизнес и другите типове бизнес не са ориентирани към иновациите и към постиженията. Българската икономика в някои отношения е чисто индигова, тя копира каквото правят другите страни или пък приема на свои територии производства и дейности, които не са изгодни за страните, където са се правили до този момент.