"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 924 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 11/10/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Румен Петков иска оставката на Станишев


Бившият вътрешен министър и бивш зам.-шеф на БСП Румен Петков поиска оставката на премиера и партиен лидер Сергей Станишев. Това стана ясно вчера от изявление на Петков, който каза, че бил търпелив човек, но не чак толкова, че да изчака до конгреса на БСП през ноември. Повод за заканата на Глъвъта стана уволняването на неговото протеже Иван Драшков, който е зам.-шеф на ДАНС. Драшков участвал в подписка срещу шефа си Петко Сертов и Татяна Дончева, която разкри аферите за подслушване на депутати и журналисти. Леви депутати изтълкуваха думите на Петков като знак, че до дни той ще извади гей компромат срещу премиера и партиен лидер Станишев. Глъвъта разполагал отдавна с факти за хомосексуалните контакти на Сергей.
Сваленият от поста министър на вътрешните работи Румен Петков има свои кръгове и той продължава да действа чрез тях. Смятам, че е напълно възможно последните скандали да са прояви на неговия реваншизъм, коментира Волен Сидеров. Аз ще се убедя, че ДАНС се справя с работата си, когато видя разобличени представители на ислямистки групировки в България, добави лидерът на АТАКА.
    У нас
· АТАКА: Властта пилее предизборно бюджетния излишък
· АТАКА охранява монумента 1300 години България от турско поругаване

По света
· Невиждан срив на борсите в Европа
· Литва отказа да спре своята АЕЦ

Коментари
· Кабарето ДАНС представя водевила "Мръсни танци" с режисьор Глъвъта

Икономика
· Две трети от столичани остават без парно
Богомил Малчев, участник в групата на атака в европарламента: Не бива да допускаме тройната коалиция да дойде отново на власт
При повторен мандат на ДПС ни очаква ново Косово

- Г-н Малчев, вие сте бил свидетел както на тоталитарното управление в България, така и на това след прехода. Изпълни ли се мечтата на българите за европейски живот?
- Като гражданин на България аз съм отявлен антикомунист още от ученическите си години. Още от онова време слушах тайно радио "Свободна Европа". И тогава смятах,  че тази власт е гнила и че рано или късно ще рухне. По време на прехода се включих активно във всички събития, митинги. Мечтах да видя падането на комунизма, да дойде демокрацията и да влезем там, където ни е мястото - в Европа. Бил съм по арестите през 1978-1979 г., бит съм многократно от тоталитарните власти, три пъти съм правил опити да премина сръбската граница. Моята баба по произход е сръбкиня, имам роднини там, но не ме пускаха да отида и да ги видя. През 1985-1986 г. подадох документи да замина за Сърбия, за да видя роднините си, а ми отказаха.