"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 925 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 13/10/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Доган, Глъвъта и Гоце свалят Станишев


Дните на Сергей Станишев като премиер и партиен лидер на БСП изглеждат преброени, след като срещу него в открита война влязоха Ахмед Доган, Румен Петков и Георги Първанов. Станишев ще трябва да се отбранява на два фронта - да запази контрол върху мнозинството в парламента и да удържи властта на партийния конгрес на левите през ноември.
Ахмед Доган изненадващо нападна Станишев в събота, като скочи срещу уволнението на зам.-шефа на ДАНС Иван Драшков. В Шумен лидерът на ДПС отсече, че в държавата има скандална ситуация във връзка с ДАНС. Гафът се състои в следното: вместо да ти ампутират лявата ръка, ако го направят по отношение на левия крак, се получава едно голямо недоразумение, обясни Доган.


У нас
· АТАКА: Борисов никога не е напускал отбора на Първанов

По света
· Депутати критикуват Израел заради бойкота на мирните преговори
· Русия плаши с нови далекобойни балистични ракети

Коментари
· БСП си отгледа тайни служби до поискване

Икономика
· Олигархът Ковачки пак поиска по-скъпо парно
Деница Гаджева, депутат от ПГ АТАКА: Управляващите готвят пълен контрол над телевизиите

- Г-жо Гаджева, като член на парламентарната комисия по гражданско общество и медии, вие се обявихте против готвените промени в Закона за радио и телевизия. Каква е позицията на АТАКА?
- АТАКА е против, защото законът е написан така, че да обслужва корпоративни интереси, а не обществения интерес. Той се приема на тъмно, прибързано и в същото време вяло. Не са отчетени мненията на професионалните организации, на експертите, дори на СЕМ и на Комисията за регулиране на съобщенията. Работната група по законопроекта е излязла с едно становище, пратила го е в Министерски съвет и с него никой не се е съобразил. Това, което депутатите гледат в комисиите, е нещо съвсем различно. Т.е. всички експерти са се обединили около едно становище, което МС е пренебрегнало. Ако този закон беше създаден, за да обслужва обществения интерес първото нещо, на което трябваше да се наблегне, е изграждането на инфраструктура за мултиплекс, която да е държавна. Не всички граждани знаят какво е мултиплекс, затова искам да обясня. Това е цифрова платформа на телевизионни канали, които се излъчват заедно на една честота. Един мултиплекс може да излъчва 6 канала на една честота, която сега заема един аналогов канал. А това налага изграждането на абсолютно нова инфраструктура за разпространението на сигнала. Аналоговата система, по която досега се разпространяваха ефирните телевизии като БНТ, БТВ, Нова телевизия и сега ТВ 2. Тази ТВ2 се опитват да я наложат, защото е изпълнила условието да покрива със сигнал поне 50% от територията на страната, искат да я качат на мултиплекс. Затова експертите са категорични, че този закон се прави заради тази телевизия, обслужва нейните интереси.