"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 928 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 16/10/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Бияч в униформа призна: Наредиха ми да арестувам Димитър Стоянов


"Получих специална заповед да арестувам евродепутата Димитър Стоянов", заяви вчера пред съда полицаят от Специалното подразделение за охрана (СПО) към Столичната полиция Емануил Емануилов. На заседание на Софийски районен съд (СРС) с председател Върбан Върбанов 36-годишният служител на МВР се яви вчера като свидетел по делото, заведено срещу симпатизантите на АТАКА Ивайло Минов и Любомир Линков.
Двамата са обвинени в оказване на съпротива на спецченгетата на 30 юли, когато беше пребит Димитър Стоянов. Тогава в ареста на Пето РПУ в столицата бяха отведени шестима младежи на АТАКА заедно с евродепутата на националистите.
Волен Сидеров също присъства в съдебната зала, придружен от колегата на Стоянов Десислав Чуколов и депутатите Деница Гаджева и Митко Стоянов, за да изслуша показанията на мутрите в униформа.


У нас
· Миков отговаря в НС за побоя над Огнян Тетимов

По света
· Премиерът Туск отказа място в самолета на президента Качински
· ЕС ще гарантира заемите до 100 000 евро

Коментари
· Ако журналистът казва истината, не се нуждае от преводач

Икономика
· Всяко трето семейство живее в бедност
Дипломатът от кариерата Еню Димитров: Днешната ни външна политика е абсолютно неадекватна
Страната се нуждае от национално отговорни хора, необременени от управленски безумия, които да я измъкнат от тресавището

- Господин Димитров, Вие познавате кухнята на българската външна политика през различни периоди - преди и след 1989 година. Смятате ли, че днес тя е ориентирана към националните интереси?
- Не бих казал. Външната политика на страната сега ги заобикаля или просто загърбва, по редица изключително важни въпроси позицията на нашите правителства в последните две десетилетия е абсолютно неадекватна. Един от пресните примери е признаването на Косово, въпреки че десет години преди това управляващите у нас отхвърляха възможността за създаването на изкуствени държави, като се орязват провинции от друга. А това са принципите на международното право, които често се нарушават в угода на нечии геополитически интереси. Преди това сбъркахме и с позицията си спрямо войната на НАТО срещу Сърбия. Защото, освен другото, става дума за съседна страна, а ние отворихме въздушното си пространство за нанасяне на удари срещу нея, при които пострадаха цивилни лица и граждански обекти. Така, вместо да затворим стари рани от нашите двустранни отношения в миналото, отворихме нови.