"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 931 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 18/10/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Ключов експерт по делото "Белнейски" обесен на детска люлка


Човекът, който бе напът да разплете зверското убийство на сестрите Белнейски, бе намерен обесен. 76-годишният съдебен медик проф. Стойчо Раданов е открит вчера сутринта да виси с въже около врата на детска люлка до блока, в който живеел в столичния кв. "Иван Вазов".
Проф. Раданов беше ръководител на петорната експертиза при аутопсията на телата на сестрите, направена след ексхумация през месец май тази година. На последната аутопсия присъства и екип на Интерпол. Заключенията на Раданов бяха категорични - момичетата са загинали при катастрофа заради идентичните наранявания по телата им, а след това труповете им са били обезчестени с твърди предмети, а главите - смазани с камъни, за да се прикрие извършителят на катастрофата. "Страх ме е да говоря, извинете ме!" Това каза проф. Раданов пред репортер на "Атака" само преди месец, попитан защо се бави обявяването на експертизата. "Звучеше съвсем нормално, не показа по никакъв начин, че замисля нещо. Не ми е споменавал да има проблеми в семейството или в службата", заяви вчера шефът на съдебна медицина и приятел на починалия Станислав Христов. 
    


У нас
· Проф. Димитър Иванов: България e пред тежка потребителска рецесия
· 1000 лева гаранция за Альо циганина, купувал гласове в Петрич

По света
· САЩ пак ни отрязаха за визите, Гоце чака положително решение
· МВФ: България е следващата жертва на финансовата криза

Коментари
· Само потребителски бойкот може да спре терора на монополистите

Икономика
· Купуваме най-скъпите лекарства в Европа
Павел Шопов, зам.-председател на ПГ АТАКА: Властта е бясна, че заедно с народа сме срещу нея
Управляващите ги дразни не шумът, а съществуването на лагера на АТАКА

-Г-н Шопов, разбрахме, че е прекратено дознанието срещу обвинените в Пловдив на 6 септември симпатизанти на АТАКА.
- В Пловдив на 6 септември беше осъществена една от поредните репресии срещу АТАКА, когато бяха арестувани петима наши симпатизанти, един от които непълнолетен и беше пуснат. Останалите бяха задържани, докато Волен Сидеров и други депутати не дойдоха от София. Срещу АТАКА се осъществи политически натиск от МВР, която отново се прояви като политическа полиция. Провокацията беше нескопосано осъществена. Беше образувано дознание, без каквото и да е основание, то се движеше вяло, по начин по който беше ясно, че ще се прекрати. Нормално завчера се стигна до прекратяването му с постановление на същата тази прокурорка, която беше тръгнала да образува дело по глава 1 чл. 108 от НК за това, че симпатизантите ни носели пречупени кръстове. Това всъщност беше плакатът на АТАКА с ликовете на управляващите, разпространен в цяла България. Ние няма да оставим така случая. Ще бъдат заведени искове за причинените морални вреди за задържането на тези четирима души без каквото и да е правно основание.