"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 934 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 22/10/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

ВОЛЕН СИДЕРОВ: Прокуратурата да разпита Доган за смъртта на Емин


АТАКА ще поиска Народното събрание да възложи на прокуратурата да разпита лидера на ДПС Ахмед Доган във връзка със смъртта на Ахмед Емин. Това заяви вчера лидерът на националистите Волен Сидеров. Предложението ще бъда направено в парламента днес.
"От МВР и прокуратурата трябва да съобщят дали са взели парафинови натривки от всички, които са били в сградата на Ахмед Доган и от жертвата, както се прави в такива случаи. Ако не са взети, това значи, че от МВР се прави опит да бъде прикрит този, който е дръпнал спусъка", категоричен бе водачът на патриотите. Националистът добави, че е възможно престъплението да е склоняване или принуждаване към самоубийство.
"Сараите на Доган са единственото място в България, което се охранява от огромно количество пазачи, около 30 човека", заяви междувременно бившият приближен до лидера на ДПС - скулпторът Вежди Рашидов.

 У нас
· Сринаха клуба на АТАКА в Ямбол, преди съдът да се произнесе
· Парното поскъпва "извънредно" от 1 ноември

По света
· Яхтен скандал с руски олигарх във Великобритания
· Национална стачка спря живота в Гърция

Коментари
· Надминахме Шекспир в политическата драматургия

Икономика
· 500 металурзи отслужиха "панихида" за "Кремиковци"
Волен Сидеров: ДАНС да разследва върхушката на ДПС
Всички знаят, че партията на Доган е най-корумпираната и мафиотизирана
-  Г-н Сидеров, бяхте оправдан по делото за подбуждане към лъжесвидетелстване на Павел Чернев за инцидента на автомагистрала "Тракия". Какво спечелихте вие и какво спечели АТАКА от това?
- Това означава, че се провали едно скалъпено обвинение. През цялото време обяснявах, че е то е нагласено и поръчано от Румен Петков. Целта му беше да се удари по рейтинга на партия АТАКА, който в началото на 2006 година беше изключително висок - почти изравнен с БСП. Тенденцията беше да станем първа политическа сила. Припомням, че тогава ГЕРБ не съществуваше. При това положение кръг в БСП, начело с Румен Петков, тръгнаха да организират варианти на инциденти, които да дискредитират мен. В тази схема участва и лицето Чернев. Имам информация от източници от служби, които ми съобщават, че Чернев е бил вербован и вкаран в АТАКА с цел в удобен момент да предизвика инцидент или да бъде част от тази инсценировка.