"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 936 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 24/10/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

ОЛАФ удря кабинета, вади нови далавери с европари


Нов унищожителен доклад за далаверите с парите от еврофондовете подготвя  Европейската служба за борба с измамите ОЛАФ. Докладът с български фирми, източвали европейски средства и с поставен над тях политически чадър, се очаква да бъде готов до две седмици, съобщи столичен седмичник. Става дума основно за средства по САПАРД, усвоявани през 2005-2006 година, твърди изданието.
Част от проверените фирми били сериозни спонсори на някои от големите политически партии.
"Ако докладът бъде огласен, предстои грандиозен политическо-икономически скандал. В сравнение с него аферата с финансиралия президентската кампания Людмил Стойков ще изглежда като детска игра", казва човек, запознат със ситуацията. Припомняме, че в предишния доклад ОЛАФ обяви, че група от фирми, ръководени от спонсора на Първанов Людмил Стойков е източила над 23 милиона евро по САПАРД. Над групата обаче има политически чадър, който не позволявал тя да бъде съдена.

 У нас
· Софийската прокуратура заведе дело за заплахата срещу Сидеров

По света
· Скандал с манастирски имоти клати кабинета на Гърция
· Берлускони разрушава 167 ромски гета в Италия

Коментари
· За пичовете, мекеретата и техните публични маймунджулуци

Икономика
· Пациенти съдят колективно здравната каса
Волен Сидеров: Ситуацията в България вече е толкова истеризирала, че е възможно и политическо убийство
В oпозицията не трябва да има сърдене и заяждане, а отговорни синхронизирани действия
- Г-н Сидеров, какво представляват заплахите, които получихте, и гледате ли на тях сериозно?
- Не искам да ги преекспонирам, но не искам и да ги омаловажавам. Затова вчера осведомих всички медии, защото съм действал винаги така - директно, открито и прозрачно. Нека да се знае тази страна от моето битие, където има хули, клевети, тормоз, за да е ясно, че човек, като се хване с дейност като политиката, трябва да е готов на такива неща. За да могат хората да преценяват по-обективно и по-добре. Мнозина си мислят, че политическото битие е свързано само с някакви облаги и благинки, има го и това.
Чие дело е е заплахата, може само да се разсъждава. Може да е дело на някой психопат, на човек засегнат, обиден - има ги такива, има и такива, които злобеят срещу мен. Въпросът е в това, че цялата атмосфера, цялата ситуация в България вече е станала толкова истеризирала, толкова психопатична, толкова мафиотизирана, че всичко е възможно. Ние виждаме как бива самоубит един експерт като проф. Радонов, който се изказа по случая "Белнейски" с една нестандартна теза. Бива самоубит турчинът масон от с. Козица, мистериозният човек в сянка на Доган.