"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 937 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 25/10/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Р. Петков бил чадърът над черните каси на Доган


Румен Петков лично е прикривал разработки на службите за черните каси на ДПС, като е пращал данните за тях в трета глуха. Това стана ясно от думите на  депутата и бивш шеф на контраразузнаването Атанас Атанасов пред Би Ти Ви вчера. Генералът каза, че половината информация по "Лиани" по лично разпореждане на Румен Петков, още когато е била събирана, е била изпратена в тогавашната Национална следствена служба. "Тази част от разработката е потънала там и по нея няма никаква работа. Това го знам със сигурност и това другата седмица ще стане публично достояние," каза още Атанасов.
"Много пъти съм изтъквал, че Румен Петков беше топлата връзка на ДПС с БСП и играеше ролята на посредник в задкулисните операции. Като министър на вътрешните работи той имаше пълната възможност да открива и закрива дела, да заръчва или прекратява дадено разследване. В един момент този арогантен човек се самозабрави и реши, че може да дърпа конците на цялата държава. А когато човек се самозабрави и прекрачи всички граници, то обикновено това е краят му", коментира Волен Сидеров.

    У нас
· Общинарите в Бургас поискаха оставките на Станишев и Желев
· "Кремиковци" спира работа до дни

По света
· Конституционният съд обвини турския премиер в антисветска дейност
· Хърватски журналист и издател убити показно

Коментари
· В ход е демонизацията на поредната жертва на властта

Икономика
· Всеки пети остава без лечение заради финансовата криза
Васил Яначков, председател на федерация "Металици" към КНСБ: В "Кремиковци" говорят за съкращения и 50% намаление на заплатите
Ще продадат метали, за да платят на работниците
- Г-н Яначков, какво е състоянието на "Кремиковци" в момента?
- Трагично. Заявените нагласи за бързо и пълно обезпечение на "Кремиковци" се оказаха пълна химера. Заводът се намира в началото на зимата, без каквато и да било подготовка за зимни условия. Това е фатално за металургичната промишленост. Подготовката започва обикновено през май за добрите компании, а при нас обикновено е август-септември до средата на октомври. Това говори, че компанията "Ворскла Стийл", която заяви големи приказки, няма тези възможности, които демонстрираше. Ние от федерацията бяхме организацията, която я поканихме да застане на мястото на "Арселор Митал", тъй като правителството отказа да подкрепи световния стоманен гигант в намерението му да инвестира в "Кремиковци" още в преходен период. Бяха  обещани за инвестиция 180 млн. евро, но още при първите 30, които бяха вкарани в "Кремиковци", тръгнаха атаки, прокурорски проверки и безумни синдикални изявления. Инвеститорът реши, че правителството трябва да каже дали го подкрепя във времето на процедурата по несъстоятелност и избиране на политика за оздравяване на комбината. Всякакви други твърдения, че "Арселор Митал" са искали нещо друго или специални преференции, са лъжа.