"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 938 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 27/10/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

ВОЛЕН СИДЕРОВ: Който иска помашки етнос, нарушава Конституцията


Българите, изповядващи исляма, да бъдат признати като отделен етнос, да имат собствена телевизия, както и засилено политическо представителство в парламента. За това се обави в събота Федерация "Справедливост". Организацията, чиито шеф е Сезгин Мюмюн, организира в събота в Гоце Делчев първата национална конференция у нас "Помаците и българският преход".
Името на лидера на сдружението Сезгин Мюмюн нашумя отново тези дни покрай убийството на шефа на кабинета на Доган Ахмед Емин. Именно Сезгин Мюмюн тиражира клеветата, че с подписа на Емин ДПС финасирало АТАКА с 1 600 000 лева. Волен Сидеров заведе дело за клевета срещу Мюмюн, който бе сред основателите на ГЕРБ и член на политбюрото на партията на Бойко Борисов.
Темата за помашкия етнос не е нова за България" - коментира за "Атака" лидерът на националистите Волен Сидеров. Мюмюн е за затвора, такива подбуждания към сепаратизъм са забранени от Конституцията и трябва да бъдат преследвани от прокуратурата - категоричен е Волен Сидеров.У нас
· Повдигнаха обвинение срещу ромите в Бояджик, поругали националния флаг
· Румен Петков в тотална изолация, пие мрачно в Плевен
· Валери Симеонов: Спряното дело срещу граничаря Цонков е победа за гражданското общество

По света
· Преднината на Обама се топи
· Два милиона отровни пици уплашиха Япония

Коментари
· Гоце брани от кризата само олигарсите си

Икономика
Лекарят Марсел Леви: Управляващите извършват здравен геноцид над българите

- Доктор Леви, все по-притеснителни стават новините за здравето на българина. Първенци сме по детска смъртност и сърдечно-съдови заболявания, наблюдава се бум за отдавна забравени болести като туберкулозата. На какво се дължи тази мрачна статистика?
- Слава Богу, с детската смъртност пред нас е Албания, иначе щяхме съвсем да се орезилим. От 19 г. насам нито едно правителство не се интересува нито от профилактика, нито от детско здравеопазване, нито от здравеопазването като система. Например през 1993 година бяха отменени безплатните лекарства за деца до 6 г. Стигна се до там, че децата умираха от пневмония. В момента туберкулозата е 35 на сто хиляди и продължава да се увеличава. А както е известно, жълтата гостенка е социално заболяване. И за съжаление никой не си мърда пръста. По данни на републиканския специалист по кардиология 66% от българите страдат от сърдечно-съдови заболявания, 10% от населението е с психични заболявания, 85% считат, че лекарствата са пределно скъпи и не могат да си ги позволят. Болести на обмяната и на затлъстяването идват от нерационално хранене. Не им стигат средствата на българите за рационално хранене. Гледат да се натъпчат с каквото и да е. Здравеопазването като система от медицински и немедицински здравни дейности е функция на държавата, а не само на едно ведомство.