"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 939 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 28/10/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Три години затвор за Доган, ако е склонил Емин да се гръмне


Три години затвор заплашват лидера на ДПС Ахмед Доган, ако се докаже че е склонил към самоубийство секретаря си Ахмед Емин. Престъплението е квалифицирано в чл. 127 от Наказателния кодекс.
Това стана ясно вчера, след като Руси Алексиев, говорител на Районна прокуратура, потвърди на брифинг, че самоубийството вече било доказано. Той добави, че сега предстои да се изяснява дали Емин е бил склоняван към самоубийство. Така разследването тръгва към Ахмед Доган, който е бил пряк началник на загиналия.
Още преди да е обявено заключението на следствието по смъртта на Емин, вътрешният министър Михаил Миков побърза да заяви, че в случая  с голяма степен на вероятност става въпрос за самоубийство.
Междувременно бившият началник на отдел "Убийства" в Националната полиция Ботьо Ботев каза, че версията за убийство на Ахмед Емин е напълно възможна. "Какво пречи на определен убиец да стреля от упор? Какво пречи след убийството извършителят да вкара пистолета в ръцете на жертвата?", попита Ботев.
    У нас
· ОЛАФ поиска осъдителна присъда за спонсора на БСП
· Бойко Борисов: Прогоних Мюмюн заради клеветата към АТАКА

По света
· Невиждан от десетилетия срив на борсата в Япония
· Американски военни нападнаха Сирия

Коментари
· Защо не национализираме Кремиковци по модела на Саркози

Икономика
· Скандал в БСП за парите за ТЕЛК
Волен Сидеров: Гоце иска да вкара чрез Ковачки брокерска група в следващия парламент
Срещу Румен Петков е повдигнато наивно обвинение, за да не отговаря за далеч по-сериозни и по-страшни престъпления
- Г-н Сидеров, какво ще кажете за решението на военния прокурор Байко Кулев да свали всички обвинения от граничаря Михаил Цонков?
- Това решение е в синхрон с преобладаващата част българи, които се включиха в кампанията, която телевизия СКАТ поде с подписка в защита на граничаря. Хора от различни прослойки и с различна социална принадлежност се подписваха.  Радвам се на решението на прокуратурата. Това означава, че там са се вразумили и може би обвинението въобще не биваше да се повдига. Защото ставаше въпрос за психотормоз над граничаря Цонков. Но понякога нашата правораздавателна и съдебна система стават жертва на натиск, на внушение, на поръчки дори. Това не означава, че в тази система няма хора, които вземат справедливо решение.