"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 940 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 29/10/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Парното поскъпва страшно през декември и януари


Невиждано поскъпване на парното очаква българите тази зима. Топлото ще  поскъпне през два последователни месеца - декември и януари. Това съобщи председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране  Константин Шушулов. След двойното увеличение скок ще има и през април, защото комисията обмисля вариант на всеки 3 месеца да се коригира цената на топлинната енергия, заедно с тази на природния газ.
Междувременно управляващите оставиха "Топлофикация" София без пари. Това стана ясно след инфарктно заседание на акционерите на дружеството, на което държавата не позволи на Столична община да придобие пълния контрол върху затъналата в дългове "Топлофикация" София. Според запознати причината за отказа на министър Петър Димитров е, че управляващите вече имат свой купувач за дружеството и затова искат контролният пакет акции да остане в техни ръце. Така министерството ще има решаващ глас в избора на приватизатор на топлофикацията. Най-вероятно това е именно спонсорът на ДПС и шеф на ЛИДЕР Христо Ковачки, който ще влияе върху вота на столичани чрез дълговете им за парно. 
    У нас
· Властта налива държавни пари в чужди частни банки
· Тръгва делото на АТАКА за касиране на вота в Петрич

По света
· Кукла на обесената Пейлин скандализира Америка
· Сали Бериша замесен в трафика на сръбски органи в Косово

Коментари
· Маргинали пак заиграха с измисления помашки "етнос"

Икономика
Граничният полицай Михаил Цонков: Чувствах се предаден от държавата, чиято територия пазех

- Вестник "Атака" Ви честити прекратяването на делото. С какви чувства посрещнахте решението на прокуратурата в Сливен да спре делото срещу Вас? Очаквахте ли подобно развитие на ситуацията?
- Аз и моето семейство не сме спирали да очакваме друго развитие. Мислих позитивно и знаех, че, рано или късно истината ще излезе наяве, както и стана. Радвам се и съм удовлетворен от решението на прокуратурата. Семейството ми също, защото напрежението, на което бяхме подложени, спадна, нещата се успокоиха.