"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 941 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 30/10/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Полицаи смляха от бой фермерите


Полицаи смляха от бой фермери в центъра на София. Млекопроизводителите бяха дошли пред сградата на Министерството на земеделието и храните, за да протестират, че не са получили субсидиите си за последните няколко месеца. Протестът на фермерите обаче прерасна в меле, след като полицията изненадващо нахлу сред хората. В боя се включиха и части на жандармерията. Органите на реда не подбираха между мъже и жени, а биха наред. Същите полицаи, които участваха в побоя над евродепутата от АТАКА Димитър Стоянов, вчера бяха пуснати срещу фермерите, както и на протеста на металурзите от "Кремиковци", видя репортер на "Атака".
Минути преди униформените да нападнат млекопроизводителите на мястото пристигнаха над 20 полицейски коли и два джипа на "Жандармерията". Председателят на Националната асоциация на млекопроизводителите в България Адриан Цаконски беше  задържан.
Фермерите обявиха, че заради побоя над тях ще поискат вътрешният министър Михаил Миков да напусне поста си. Часове преди това производителите настояха целият кабинет и в частност министърът на земеделието Валери Цветанов да подадат оставка, заради гаврата с българското животновъдство.
Преди побоя, изнервени от отказа на министър Цветанов да чуе исканията им, млекопроизводителите блокираха булевард "Христо Ботев". Те насядаха на пътното платно с викове "Оставка".
     У нас
· Бойко пак клекна на Гоце, отказа общ фронт с АТАКА
· Волен Сидеров: Цяла България се "атакизира", което значи, че се българизира

По света
· Обама с крехка преднина пред Маккейн
· Южна Корея напуска Ирак, англичаните си тръгват догодина

Коментари
· „Коза турка“ излезе „на дюшеци“

Икономика
· Само 25% от бюджетния излишък влизат в Сребърния фонд
Отец Боян Саръев: Няма да се изколим и затрием като нация без Доган
Мохамеданите ни са мъртвия плод от насилствения брак между турските поробители и българския народ

- Отец Саръев,  кой подклажда опитите за сепаратизъм с искането за признаване на помашки етнос и силно представителство в българския парламент?
- В България помашки етнос няма. Има българомохамедани, за които политиците се сещат, щом наближат избори. Когато видим щъркели на хоризонта, казваме, че идва пролетта, така и тук -  наближат ли избори, политиците се сещат за българомохамеданите, защото те са много и могат сериозно да повлияят върху изборните резултати. Иначе за съжаление държавата и политиците не проявяват особен интерес към тях, не се грижат за приобщаването им към българската народност. А те принадлежат към нея и не могат да бъдат определяни по друг начин. Това, че са с мохамеданско вероизповедание, не означава, че са турци. Политиците спекулират с религията им  и особено турската партия ДПС, чиято основна цел е да противопостави българския народ с ислямско вероизповедание на българския народ с християнско, а след това да го приобщи към турската общност. Това е и основната задача на Ахмед Доган.