"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 945 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 5/11/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Новото ДПС на Гоце си пазарува депутати за по 200 000 лева


По 200 000 лв. на депутат предлагали вчера брокери на Христо Ковачки, за да се присъединят към групата на БНС, която е напът да потъне в небитието. Това съобщиха вчера възмутени народни представители в парламента. Коалицията Български народен съюз ще се разпадне, след като един от създателите й - Стефан Софиянски - напусна групата с двама свои съпартийци. Мозер и Венцислав Върбанов се готвят да ги последват, несъгласни с влизането на Каракачанов и Личев в новото ДПС на Гоце "Движение Напред".
Междувременно ДКЕВР обяви вчера, че държавата ще изкупува по-скъпо тока, който произвеждат топлофикациите у нас. Шест от тях са на олигарха Ковачки, който ще печели, а бизнесът ще бъде ударен с по-висока цена за електроенергията.

     У нас
· Държавата изкупува по-скъпо тока на Ковачки
· След настояване на АТАКА: Разрушиха над 30 незаконни цигански постройки в столицата

По света
· Рекордна избирателна активност на вота в САЩ
· Евродепутати шокирани от корупцията у нас

Коментари
· Доган пак търси спасение в етническата карта

Икономика
· Бедността увеличи лежащо болните със 7 на сто
Андрей Ковачев, природозащитник: Властта небрежно подписва смъртната присъда на природата
Изправени сме пред катастрофа, затова искаме подкрепа от Европа

- Г-н Ковачев, миналата седмица вие, природозащитниците потърсихте външна помощ, в лицето на евродепутата Дейвид Хамърщейн от партията на Зелените, за да бъде защитен Национален парк Рила. Защо, изчерпани ли са възможностите за въздействие върху българското правителство?
- Не само за Рила потърсихме съдействие, а и за това масивно застрояване по Черноморието и планините, което ги заплашва с тотално унищожение. Проблемът не е нов, поставяли сме го многократно вече на две правителства, но те нямат никакво желание да търсят решение. От 2005 г. насам масово и хаотично се издават разрешения за строителство. Изправени сме пред такава катастрофа, каквато не е имало досега в новата българска история и не е рано, дори е много късно да искаме подкрепа от Европа.