"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 947 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 7/11/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

АТАКА иска проверка как Етем харчи парите за бедствия


АТАКА ще поиска проверка за какво точно са изхарчени парите за бедствия в отделните райони на страната. Това заяви вчера депутатът  на националистите Митко Димитров, който е зам.-председател на Комисията по политика при бедствия и аварии. АТАКА е получила сигнал, че с пари, отпуснати от министър Емел Етем по линията на бедствията и авариите, се извършват реставрации на джамии, докато официално средствата се отпускат за други нужди. Поредният инцидент е в смолянското село Могилица, където за реконструкция на покрива на джамията са отпуснати 17 955 лв. Само месец след падналия дъжд Етем е осигурила нужните средства за минарето. В същото време Постоянната комисия за бедствия и аварии е отказала да финансира построяването на напълно разрушения мост в Могилица, нито е дала съгласие за укрепване на две местни свлачища, активирани преди повече от година. 
     У нас
· Отново арестуваха фермери по време на протест
· Новото ДПС на Гоце краде идеите на Сидеров

По света
· Обама се обгради със съветници на Клинтън
· 300 сърби жертва на търговията с органи в Албания

Коментари
· Властта в София остава васал на САЩ

Икономика
· Масларова оряза наполовина помощите за безработица
Десислава Панайотова-Център за религиозни изследвания и консултации: Политически и икономически интереси стоят зад смъртта на Ем
Законът за вероизповеданията трябва да се ревизира и режимът за регистрация на различните изповедания да се затегне

- Г-жо Панайотова, какво е секта и колко такива действат на територията на България?
- Секта е латински термин, който е превод на гръцкия термин "ерес" и означава школа, направление, партия, религиозна секта. На територията ни в момента имаме 96 регистрирани вероизповедания, които като се съберат с нерегистрираните, по наши наблюдения, стават поне около 160 общо. Т.е. имаме към 70-80 нерегистрирани, които можем да определим като секти.