"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 949 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 8/11/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

200 000 лева месечно давали за кафе и бензин шефовете в "Кремиковци"


200 000 лв. на месец са разходите за бензин и кафе на ръководството на "Кремиковци", при положение, че разходите за работно облекло са за 300 000 лв. годишно. Това става ясно от отвореното писмо, което разпространи вчера изпълнителният директор на "Ворксла Стийл" Виктор Деменюк, по повод прекратяването на договора за ишлеме.
Някой се опитва да пречи и да създава условия на хора и сили, които нямат нищо общо с интересите на държавата и комбината, каза пък лидерът на КНСБ в "Кремиковци" Васил Яначков по повод информацията, че премиерът Сергей Станишев и министрите на икономиката и на правосъдието ще изпратят сигнал до главния прокурор Борис Велчев с искане за проверка по въпроса със синдиците в комбината. Кризата настъпи, след като Апелативният съд определи като незаконосъобразен избора на Анна Миленкова за втори синдик на "Кремиковци". И вчера работниците останаха без заплати. Министър Петър Димитров се оправда, че в комбината нямало оторизирани хора, които да вземат решение за изплащането.

 У нас
· ВОЛЕН СИДЕРОВ: Вотът ще накаже виновните за авантюрата в Ирак

По света
· Съединените щати започват изтеглянето си от Ирак
· ЕС спира да плаща на МВФ

Коментари
· ВОЛЕН СИДЕРОВ: Ще се атакизира ли Обама като признае арменския геноцид

Икономика
· "Софийска вода" ни дере с по 758 лв. за радиоотчитане
Проф. Григор Велев, организатор на Великия събор на българите по света: Има корупция при получаване на българско гражданство
Идните поколения ще осъдят Първанов като разединител на нацията
- Проф. Велев, вие бяхте може би главният организатор на Великия събор на българите по света, който се състоя в края на миналата седмица във Варна. Какъв е главният извод за вас от този събор?
- Българската емиграция е извън погледа и плановете на всички правителства след 1989 година, включително и това на сега управляващата ни тройна коалиция. Българската дипломатическа служба се отнася към емигрантите ни като към врагове, вместо да ги защищава. Това научихме от многобройните изказвания на наши сънародници по време на Събора. Приоритетите на политическия елит в България е собственото му обогатяване, а не работата на полза роду.