"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 95 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 3/02/2006
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Цигани-сутеньори убили Росица и Кристина


Цигани сутеньори са черпили двете сестрички Кристина и Росица, чиито окървавени тела бяха намерени преди два дни в местността "Грамадите" между Пещера и Брацигово, предаде агенция "News. bg" Основната версия, по която работи полицията е, че тийнейджърките са били многократно изнасилвани и пребити мъчително с камъни от сутеньорите.У нас
· Фирма копае вандалски коритото на Тунджа
· Цигани-сутеньори убили Росица и Кристина

По света
· Карикатура уволни главен редактор
· Министерство в Хага измамено с 22 млн.

Коментари
· Избират купувач на “България Ер” до юли

Икономика
· ставаме сметище за радиоактивни отпадъци
Яне Янев, главен секретар на партия “Ред, законност и справедливост”: Симеон е храненик на демокрацията
Първанов постига единство на всички власти. Остава да се върне и чл.1 от Живковата конституция

- Г-н Янев, какво е мнението ви за сегашния избирателен закон, според който могат да бъдат вкарани всякакви престъпници в парламента?
- Всички изборни закони се правеха на крак, конюктурно. Докато не направим всичко възможно да унифицираме законите си с тези, познати в европейската практика, докато не въведем изборен кодекс, в който да бъдат заложени както права, така и отговорности, не можем да очакваме каквато и да е промяна. Ако имаше практика лидерът на дадена партия, който реди листите, да може и да отзовава депутати, защото те са влезли в парламента благодарение на него, нещата щяха да изглеждат по друг начин. Лицемерно е пред обществото нередностите да се представят по един начин, а проблемите да остават вътре, в партията, само защото няма механизъм провинилият се депутат да бъде отзован. В България политическите партии са предимно от лидерски тип, а листите са пропорционални. Ние сме за смесен тип изборна система - 50% пропорционално гласуване и 50 мажоритарно. За пропорционалните трябва да важат правилата, които изредих, а мажоритарните да могат да се отзовават от суверена.