"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 954 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 14/11/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Гоце предупредил Ковачки за акцията срещу него


Хора на президента Георги Първанов са предупредили седмица по-рано енергийния бос Христо Ковачки за готвената акция срещу него. Затова в офисите на енергийния бос цяла седмица са се унищожавали уличаващи материали. Това заяви вчера бившият шеф на "Булгаргаз" Васил Филипов. Преди ден шефът на партия ЛИДЕР и "Движение Напред" беше обвинен в данъчни престъпления за 13 млн. лв. Вчера Софийската градска прокуратура привлече като обвиняем и финансиста на Ковачки - зет му Никифор Исталиянов Вангелов за данъчни престъпления в особено големи размери. Вангелов е и председател на Националната контролна комисия на ЛИДЕР и зам. -председател на Надзорния съвет на Общинска банка.
Новото движение, в което влязоха ВМРО и ЗНС и партията на Ковачки - ЛИДЕР е създадено с благословията на президента Първанов.
Ударът срещу Ковачки умишлено е направен в момент, в който покровителят му - Гоце е на обиколка в Мексико и Аржентина, твърдят запознати. След акцията срещу Христо Ковачки обаче Първанов едва ли ще може да спаси новата си партия за следващите избори.У нас
· Бедри Шефик: Доган и негов зам.-министър рекетираха над 20 бизнесмени
· Държавата продава столичното парно на безценица

По света
· Вестник-менте обяви края на войната в Ирак
· Кризата изгони българските строители от Испания и Италия

Коментари
· Карнавалът в Рио ви очаква, господин президент

Икономика
Тодор Христев, зам.-председател от АТАКА на ОбС в Пловдив: Станишев брани олигарха Гергов с депутатски имунитет
Джамия в Столипиново ще даде нов тласък за турцизирането на циганите
- Г-н Христев, как ще коментирате предконгресната кампания на премиера през последните Станишев в Пловдив. С това ли трябва да се занимава или да управлява държавата?
- Като изпускане на нервите. За съжаление в последните седмици сме свидетели на факта, че много от т.нар. водещи политици в България си изпускат нервите и излизат в едни махленски разпри от типа на ти ще видиш какво ще стане с теб, или кой съм аз. Всичко, което се случи в Пловдив около присъствието на премиера Станишев, беше нескопосана пиар кампания в опит да се изчисти позамъгления имидж на премиера. Освен чисто рутинните дейности като откриване на пътни отсечки, Станишев присъства и на конференция на младите социалисти, която основно се занимаваше с това да се заяжда с Бойко Борисов. Нямаше нито едно градивно предложение, само обещания за следващото управление след парламентарните избори. Тези изяви показват несигурност, показват страх да се коментират действителните проблеми на българското общество.