"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 957 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 18/11/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Волен Сидеров: Глобализацията се провали, нужна е алтернатива


Глобализацията се провали, вече две десетилетия управляващите дори не се запитаха дали тя и вървящата с нея тотална приватизация не са вредни за България. Алтернативата е реалната физическа икономика. Това заяви пред над 200 студенти в Европейския колеж по икономика и управление - Пловдив, лидерът на АТАКА. Волен Сидеров гостува на колежа като лектор и повече от час говори по тема "Има ли алтернатива глобалистичният тип икономика". За искрения интерес на младите към темата и личността на Сидеров говореше фактът, че в залата имаше правостоящи и студенти засипаха с въпроси националиста.У нас
· АТАКА против далаверата с втора ВЕЦ на язовир "Тича"
· Джевдет Чакъров трябвало да изнесе куфар с пари на ДПС

По света
· 8000 македонци си искат имотите в Гърция
· Българските работници бягат от Великобритания

Коментари
· Управляващите тласкат армията да слугува на САЩ

Икономика
Волен Сидеров: Паси, Гоце, Симеон и Доган на съд за Ирак
БСП е гузна, но това няма да върне убитите момчета, нито самочувствието ни на суверенна държава

- Г-н Сидеров, по думите на министър Ивайло Калфин и на премиера Станишев, БСП била изпълнила предизброния си ангажимент да изтегли българския контингент от Ирак. Така ли е?
- Ако слушаме г-н Калфин и Станишев, то ще излезе, че България едва ли не по своя инициатива, и за да изпълни предизборните обещания на БСП, изтегля контингента ни от Ирак. Истината е съвсем различна - Барак Обама, новият президент на САЩ, обяви, че ще изтегли американските части от Ирак. И ако ние не се изтеглим - става парадокс - българските части да останат след американските. Би било съвсем смехотворно. Авантюрата Ирак ни струваше към 1 милиард лева и най-вече 13 човешки живота. Г-н Калфин вместо да се държи арогантно и самонадеяно, по един типичен начин за тези управляващи, по-скоро трябваше да направи едно извинение към българския народ, че по такъв сервилен начин България влезе в една мръсна война. Война, която беше изгодна само за големи петролни компании като "Халибъртън Ойл", които хранят американската и световна олигархия. Какво прави българският войник там? На този въпрос социалистите наистина трябва да отговорят, защото те обещаваха, че една от точките в предизборната им програма е изтеглянето от Ирак. Но това трябваше да стане веднага, след като дойдоха на власт, а не след 3 години. Днес тук нямаме изпълнение на предизборно обещание, а едно съобразяване с Големия брат, който си е сменил президента и този президент започва друга политика.