"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 958 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 19/11/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

След предложението на АТАКА: Разпитват Доган за връзки с мафията


Прокуратурата ще разпита Ахмед Доган по твърденията на Керим Караали, че в движението са получавали пари от бизнесмени и мафиоти и са осъществявали петролни сделки с тях. Това стана ясно вчера от думите на заместник-градския прокурор Роман Василев.
Решението на държавното обвинение идва близо месец след като АТАКА предложи в декларация имунитетът на Доган да бъде свален и той да бъде разпитан по случая за смъртта на Ахмед Емин и обръчите от фирми на ДПС. Председателят на парламента Георги Пирински обаче осуети приемане на декларация за имунитета на Доган и прати проекта на националистите за разглеждане в комисиите. Правната комисия отказа да се произнесе, затова ще продължим да настояваме предложението ни да се гласува в в пленарната зала, увери вчера зам.-председателят на ПГ АТАКА Павел Шопов.


У нас
· АТАКА: Бюджетът лишава болните от достъпно лечение
· Пак ексхумират Белнейски след смъртта на проф. Раданов

По света
· Откриха руска къртица в НАТО
· Хилъри сменя Кондолиза на поста държавен секретар на САЩ

Коментари
· Управляващите изпратиха на дъното имиджа на България

Икономика
· Шок с цената на парното от януари
Васил Панев, председател на Съюза на глухите в България: Правителството прилага явна дискриминация над инвалидите

хората с увреждания отпреди година нищо не се е променило в политиката на държавата спрямо 850 хил. българи?
- Не последваха никакви действия от страна на правителството. Ние не получихме отговор на връчения от нас през декември 2007 г. меморандум за зачитане правата на хората с увреждания и предприемане на адекватни действия за тяхната интеграция в духа на Конвенцията на ООН за правата на хората с увреждания. Получихме обещание, че до 3 декември 2008 г. протоколът към Конвенцията ще бъде подписан, но досега това не се е случило. Няма отговори и на нашите писма до правителството, на нашите предложения и протестни изявления за нередностите, нерешените проблеми и пренебрегнатата наша позиция по нормативните актове. Възприемаме това като мълчалив отказ на управляващите да насочат вниманието си към хората в неравностойно положение. Нещо повече, в нарушение на Закона за интеграция на хората с увреждания (ЗИХУ) се приемаха изменения в нормативните актове, без знанието и становището на Националния съвет за интеграция на хората с увреждания - законния партньор на правителството. Това за нас е форма на явна дискриминация над инвалидите от страна на правителството.