"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 960 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 21/11/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Станишев амнистира 3300 затворници предизборно


"Управляващите явно искат предизборно да попълнят редиците на оределия си електорат с престъпници и рецидивисти, които да гласуват за тях на идващите догодина избори. Дано освободените от правителството затворници не бъдат използвани за провокативни действия и щурмови групи покрай идващите избори, както беше през 1990 г.", заяви вчера лидерът на АТАКА Волен Сидеров. Така той коментира приетия вчера от правителството проектозакон за амнистия, който ще засегне около 3 300 затворници. Законопроектът за амнистия е изготвен от работна група, назначена от правосъдния министър Миглена Тачева. Абсурдният проект бил лансиран уж заради честването през 2009 г. на 130-годишнината от създаването на Министерството на правосъдието. "С този акт властта подрива и малкото останало доверие в правосъдната система", поясни лидерът на АТАКА.
Сидеров заяви, че през 1990 г. при амнистия от правителството на Андрей Луканов бяха освободени 3800 затворници. "Такива хора подпалиха и Партийния дом в столицата", припомни Сидеров.
 У нас
· Шефът на ОЛАФ Франц Брюнер: Искам реални присъди за кражби на европари
· Две години след предложението на АТАКА: Парламентът забрани заменките на земи и гори

По света
· Българите са най-нещастни в ЕС
· Нов срив на борсите, цените в САЩ най-ниски от 61 години

Коментари
· Капитализмът умира, БСП се прави, че не вижда

Икономика
· Започнаха масовите съкращения в железниците
Кристиян Ананиев, кандидат-кмет на АТАКА в Голямо Бучино: Няма да ме сплашат с телефонен терор
С пари от европейските програми ще възродя селото ни

- Г-н Ананиев, в събота бяхте заплашен по телефона. Разкажете какво точно се случи?
- Пoдготвях се за началото на предизборната среща на АТАКА, когато ми позвъни непознат номер на мобилния ми телефон. Беше около 15 часа, на телефона ми се изписа номер на "Глобул" и когато вдигнах, неизвестен глас ми каза "Оттегли си кандидатурата и си махни плакатите, ако не искаш да умреш". Гласът беше на мъж, според мен на около 20 - 25 години. Разбира се, беше преправен. Аз отговорих: "Искаш ли полицията да се разправя с теб", но той отправи същата заплаха, след което аз затворих. Първоначално помислих, че е някаква шега. След 30 минути обаче пак се обади същият глас и ме заплаши със същите думи. В 16,46 ч. последва трето обаждане. Имам и свидетел, защото при третото позвъняване бях с моя близка, която взе телефона и попита кой се обажда, но мъжът затвори. Оттогава престанаха обажданията.