"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 961 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 22/11/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

АТАКА: Без втора джамия в София!


Допитване до столичани по повод намеренията за изграждане на мюсюлмански център и джамия в "Малинова долина" предложи АТАКА вчера, след информация в медиите, че мюфтийството се кани да вдига ново минаре в София.
ПП АТАКА заявява, че ще предприеме всички законови мерки, за да попречи на изграждането на втора джамия в столицата, се казва в декларация на националистите. Те настояват за среща с главния архитект Петър Диков, от когото зависи дали ще има строеж.
Появата на втора джамия в София е част от ислямисткия план България да бъде представена като мюсюлманска държава, коментира Волен Сидеров. Нахалството и арогантността на мюфтийството, за съжаление, не среща нито държавна, нито обществена съпротива, каза той. Не можем да позволим в държава, член на ЕС, да се формира такъв център, който ще бълва ислямски фундаменталисти и потенциални терористи, категоричен бе лидерът на АТАКА.
 У нас
· МВР и прокуратурата бавят дело за телефонен тероризъм
· Волен Сидеров: Без център за ислямски фундаменталисти и потенциални терористи

По света
· Асошиейтед прес гони над 400 журналисти
· US-разузнаването обяви в доклад: Край на господстващата роля на САЩ

Коментари
· 1:6 постави диагнозата на родния футбол

Икономика
Силвия Трендафилова, журналист в телевизия СКАТ: Кога политиците ще се извинят на жертвите на турския тероризъм
Категоричната политика на СКАТ в отстояването на националната идентичност й спечели рекордната зрителска подкрепа

- Госпожо Трендафилова, съвсем наскоро спечелихте наградата на медийния фестивал "Българската Европа" с филма "Кървава чешма", който разказва за атентатите, извършени от турски терористични организации миналия век. Защо се захванахте с тази болезнена тема. С какво Ви провокира тя?
- Филмът "Кървава чешма", който е документална поредица в три части спечели специалната награда на организаторите на ТВ-фестивала "Българската Европа" заради аналитичното представяне на болезнени факти от недалечното минало. Филмът "Кървава чешма" е посветен на жертвите на турския тероризъм в България, която през периода 1984-87 г. е разтърсена от серия кървави атентати. Захванах се с тази болезнена тема, защото години наред българските политици се надпреварват да се извиняват за т.нар. възродителен процес. Никой обаче не се извини на пострадалите и на роднините на загиналите в терористичните актове. Години наред на 11.09 българските политици поднасят съболезнования на американския народ и държава за атентатите от 2001 г. в САЩ. Такива съболезнования за убитите българи няма. Като реакция срещу това мълчание и безразличие бе създаден филмът "Кървава чешма". Този филм е поредният израз на пробългарската политика на телевизия СКАТ, която вече години наред работи за тази кауза - съхраняване националното самосъзнание, идентичност и историческа памет.