"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 962 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 24/11/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Гергов, свинарят на Гоце, се намърда в ЦК на БСП


Конгресът на БСП очаквано преизбра Сергей Станишев на председателския пост с внушителното мнозинство от 809 делегати от 853 гласували. Той бе единственият кандидат за поста.
Сред "новите" лица, влезли с летащ старт във Висшия съвет, е пловдивският бизнесмен Георги Гергов. Свинарят на Гоце който, след като влезе в ръководството на пловдивската организация на БСП, стана член на новия ЦК чрез принципа на делегираните представители, без избирането му да мине през конгресния форум.
Крайно време е конгресите на БСП да не са основна тема на новините. Това заяви вчера лидерът на АТАКА Волен Сидеров по повод форума на социалистите. "Дразнят патетичните елейни слова, които чуваме. Разминаването с действителността е голямо, защото реалностите са други: имаме и финансова криза, и най-ниски стандарти на живеене, и страшно много неуредени въпроси в съдебна и в правосъдна система, в пенсионна сфера и здравеопазването. На този фон да кажеш, че това е най-успешното управление, и да поискаш втори мандат, е  сериозно разминаване с действителността", поясни Сидеров.У нас
· Волен Сидеров: БСП се разминава с действителността
· "Галъп": Расте единствено общественото доверие към АТАКА

По света
· Берлускони: За бога, братя, купувайте!
· Според таен израелски документ: Тел Авив готов за удар срещу Иран

Коментари
· Червената буржоазия победи

Икономика
· Финансовата криза удари шивачките на ишлеме
· Връщат Ковачки в битката за пристанище Лом
Евродепутатът от АТАКА Димитър Стоянов: Ако избирателната активност е ниска, олигарсите ще станат депутати и министри

- През изминалата седмица отново се появи възможността да бъдат отворени безмитните магазини по нашата граница, контролирани от спонсора на ДПС Фуат Гювен. Тази възможност е заложена в решението на ЕП. Как си обяснявате тази загриженост за безмитните магазини и как гласуваха по този доклад вашите колеги българи в ЕП?
- Предложението за ново отваряне на безмитните магазини беше направено от Европейската народна партия. Единственият начин, по който мога да си обясня това е лобизъм. Имах случай в Земеделската комисия, когато направих изказване, само изказване, относно несъвместимостта на политиката за борба с тютюнопушенето и субсидирането на производството на тютюн. Няколко дни по късно ми казаха, че ме е търсил някакъв грък - шеф на тютюнопороизводителна фирма, който искал да обсъдим позицията ми. Всички въпроси, които засягат нечии икономически интереси биват следени от съответните лобисти, които понякога успяват да наложат промени в своя полза. Колкото до гласуването, практически предложението беше подкрепено от всички български евродепутати, без тези на АТАКА. Евродепутатите на ГЕРБ гласуваха за поправката, внесена от тяхната група, а социалистите и ДПС гласуваха за измененията като цяло и по този начин подкрепиха вече приетото изменение. Само Биляна Раева от НДСВ се въздържа и при двете гласувания.