"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 963 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 25/11/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Забраниха ислямистка секта в Пловдив


Пловдивският окръжен съд вчера прекрати дейността на търговското дружество "ГЮНЕШ 2004" ООД - Пловдив заради дейността му като ислямистка секта. Така Темида потвърди опасенията на лидера на АТАКА Волен Сидеров, че фундаментализмът разширява влиянието си в България, а една от тези прояви е искането за строеж на ислямски център с втора джамия в София.
Дружеството е регистрирано през 2004 г., а съдружниците в него - турските граждани Сюлейман Акбулут, Сюлюн Дженгиз и Реджеп Сормагеч, пропагандирали дейността на турската ислямска религиозна организация "Сюлейманджълар", която няма официална регистрация в България. В ДАНС съществуват данни, че "Сюлейманджълар" разполага със значителни капитали, има организационни структури в почти цяла Европа с цел разширяване на турското и ислямистко влияние сред религиозните общности и малцинствени групи.
Опасенията на Сидеров са, че държавата не упражнява контрол върху такива ислямски центрове, независимо дали те се намират в София или в Родопите. Никой не се интересува какво се изучава или как се подготвят младите хора в тези институции и те стават средище на ислямизма, което е опасно за Европа, обобщи националистът.
 У нас
· Издирват шест деца от бургаския дом "Коджакафалията"
· Полицаят Чавдаров оправдан напълно, благодари на АТАКА

По света
· Великобритания намалява ДДС, вдига данъците на богатите
· Стреляха по колата на Качински и Саакашвили

Коментари
· Защо властта не разпитва мъжките секретарки за Емин

Икономика
· Бум на безработица от Нова година
Волен Сидеров: Олигарси, които са за затвора, влизат в ЦК на БСП
Преди изборите управляващите ще сложат социалните си маски, въпреки че социалната грижа е последната грижа за българина
- Г-н Сидеров, случаен ли е фактът, че напоследък криминално-политическите скандали станаха ежедневние?
- Това е свързано с натиска отвън да бъдат тук разкрити и санкционирани хора, които са много вътре в корупцията и са свързани с властта. Този натиск не е от вчера, а е отпреди приемането ни в ЕС. На него управляващото мнозинство не отговаряше адекватно и продължава да не отговаря адекватно. Все пак от време на време се промъква нещо, да го наречем скандал. Лошото е, че този скандал не завършва с това, което хората очакват - осъдени престъпници, престъпници с големи имена или осъдени корумпирани фигури в политиката и в бизнеса, защото ние виждаме, че бизнесът е преплетен с политиката. Напоследък виждаме знакови фигури от олигархията, които стават висши партийни функционери. Това, че идва на власт сенчест бизнес, е много тревожно и смятам, че то тревожи не само българската общественост, а и партньорите ни в ЕС, които непрекъснато повтарят за тази опасност. Не виждам някакви промени. Напротив! В тези среднощни конгреси, които продължават -  винаги, когато има конгреси на БСП, те са нощни, виждаме, че висши функционери, членове на ЦК на БСП, стават олигарси, които според мен трябва да бъдат клиенти на прокуратурата.