"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 965 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 27/11/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

АТАКА: Станахме спонсори на ЕС


България се превърна в спонсор на ЕС, вместо да получава пари от съюза. Това заяви вчера лидерът на АТАКА Волен Сидеров на среща в парламента с председателя на политическия борд на премиера Станишев Доминик дьо Вилпен. Сидеров се противопостави на двойните стандарти и припомни, че за да влезе в ЕС, страната ни е направила много компромиси. Само от затварянето на ядрените реактори губим по 350-500 млн. евро, губим от ограничителните квоти. Лидерът на АТАКА попита Вилпен дали знае, че около 500 хиляди пенсионери у нас оцеляват с по 55 евро на месец, не на ден. Затова няма слух в България за Одата на радостта. "Не е редно да се наказва държава с доста нисък стандарт на живот, да се обявява за гнездо на корупция и престъпност", каза националистът. Защото това не е наказание за правителството, а удар върху българската икономика, а тя не го заслужава.У нас
· Икономическият експерт на АТАКА проф. Димитър Иванов: Трябва специален закон срещу кризата
· Според доклад на Сметната палата: Шефът на НИМ Божидар Димитров въртял далавери с наеми и авансови плащания

По света
· Евродепутат иска още по-строго наблюдение над България
· Гейтс ще бъде военен министър и при Обама

Коментари
· Безпрецедентно наказание наложи Брюксел на корумпирана България

Икономика
· Скрито съкращение тече в Параходство БМФ
Волен Сидеров: Първанов изпусна от контрол Станишев
Заради управляващите страната ни може да бъде заличена от географската карта

- Господин Сидеров, вие продължавате да настоявате Ахмед Доган да бъде разследван, от прокуратурата съобщиха, че ще започнат проверки в тази посока, смятате ли, че наистина Ахмед Емин се е самоубил?
- Имам неформална информация, че починалият Емин, ако не е бил убит, то той е бил доведен до самоубийство, което също е престъпление. И в това нещо Доган е замесен. И аз призовах прокуратурата да разследва Доган и не само покрай този случай - да разследва всичко- сараите- чии са, с какви пари са построени, на какъв принцип една политическа партия ползва луксозни имоти, живее, работи в тях и къде е логиката в това. Все едно аз да живея непрекъснато в някакъв луксозен хотел, колегите ми, целия апарат тука- нали това е дадено по Закона за партиите. Доган има централа по Закона за партиите на бул. "Александър Стамболийски", обаче апаратът му живее и работи в сарай. Как става тая работа? Навсякъде по света това нещо се брои за подкуп - да ползваш яхта за 10 млн. цяло лято! В нормална държава един самолетен билет някой да ти даде - политикът бива бламиран, иска му се оставката и той я подава. Имаше такива случаи наскоро във Франция, Белгия - някои платил на даден политик или министър билета за еди-къде си. Край - падат. Доган от години демонстрира лукса си - яхти- те били на един приятел. Кой е тоя приятел? Някакъв 27-годишен притежавал сарай! Как стана притежател? Всичко това трябва да се разплете. За да се разследва Доган, той трябва да бъде със свален имунитет. Естествено, в парламента реагираха негативно. От ДПС подскочиха - казаха, че това е посегателство над честта на загиналия. Казвам: защо да е посегателство - на 12 април 2006 вие гласувахте и приехте една декларация, с която ме заклеймявахте преди да има следствие- сега не искате да се изясни. И тогава казахте: Сидеров, отиди на съд и докажи, че си невинен. И аз сега казвам така - да бъде разследван Доган, да се види дали той е замесен в бизнеса с мръсни пари, с черни каси, с източване на фондове и пари. Ако не е така, той самият ще си изчисти името. Но това не се прие и беше отхвърлено от управляващите категорично. Интересното беше, че опозиционните партии не го подкрепиха- СДС, ДСБ си мълчаха на председателския съвет. Представителят на ГЕРБ също не обели дума в залата. За мен тези опозиционни партии не искат Доган да бъде разследван и най-после да се разголи истината какво точно е ДПС - политическа партия или мафия. За мен поведението на тези опозиционери е съмнително, защото нямат чиста концепция за изборите.