"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 968 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 1/12/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Доган си купи и телевизия


Ахмед Доган вече си има и собствена телевизия. Това стана, след като Нова българска медийна група, зад която стои ДПС, купи телевизия ТВ7 и вестник "Експрес". Двете медии бяха собственост на бившия шеф на "Общинска банка" Любомир Павлов, известен като Любо Пъпката. Официално собственик на Нова българска медийна група е Ирена Кръстева, която се смята за близка до лидера на ДПС. Така Доган разшири медийната си империя, към която досега влизаха вестниците "Монитор", "Телеграф" и "Политика", които Кръстева купи от Петьо Блъсков през лятото на миналата година. Преди месец Нова българска медийна група стана собственик и на великотърновската "Издателска къща Борба" ЕООД, както и на вестник "Меридиан мач". Преди да стане шеф на тотото, Кръстева бе начело на държавната фирма "Олимпика" ЕАД, преименувана на Национална спортна база. Като директор на "Олимпика" името на Кръстева се свързваше със сделки със спортни имоти с участието на частната фирма "Проект строй".


У нас
· Уволненият шеф на Гражданска защита съди Емел Етем
· Станишев се готви да обвини ДПС при провал на САПАРД

По света
· Оставки в Индия заради кървавите атентати
· Масови антиправителствени протести в Европа заради кризата

Коментари
· Как Станишев стана персона нон грата за европейските лидери

Икономика
Зденка Тодорова, председател на Хелзинкския комитет на българите в Сърбия: АТАКА удари плесница на другите партии
- Г-жо Тодорова, вероятно знаете, че ПП АТАКА връчи декларация в Представителството на Европейската комисия с искане за връщане на Западните покрайнини и региона на Струмица в пределите на България. Подкрепяте ли искането на националистите?
- Разбира се, че подкрепям и съм удовлетворена, че партия АТАКА излезе с такава декларация, но съм неприятно изненадана, че другите партии като че ли не посмяха да излязат с подобна инициатива. Може би ще го направят догодина, когато се навършат 90 години от Ньойския договор. Ако е така мисля, че всеки един ден до 27 ноември 2009 г. трябва да имаме инициативи, акции и конкретни предложения - и не само към българските институции, а към европейските преди всичко. АТАКА не веднъж е показала, че като парламентарна партия наистина е национално мислеща. В навечерието на годишнината от позорния Ньойски договор тя удари плесница на другите политически партии и показа, че отстоява интересите на нацията. А това, че сръбското посолство не е приело декларацията, означава едно - че се страхуват.