"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 969 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 2/12/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

АТАКА: 200 лева да стане минималната пенсия


Парламентарната група на АТАКА подготвя комплект от поправки в законите, главно в Кодекса за социално осигуряване, с които да се постигне бързо и рязко повишаване на най-ниските пенсии, заяви вчера Волен Сидеров. В момента те са са около 102 лева, а националистите предлагат размерът им да се удвои с парите от бюджетния излишък и със съкращаване на раздутата бюрокрация.
АТАКА е за отпадане на т. нар. точкова система, която ощетява цели поколения пенсионери, защото управлението на държавата през годините на прехода е било некадърно, безхаберно и грабителско. Националистите са против всякакъв вид привилегировани пенсии и не одобрява специални пенсии за бивши депутати, министри или други държавни служители, категоричен бе Сидеров.
Междувременно в Пазарджик червеният депутат Костадин Кобаков вчера каза, че народният представител трябвало да взима над 1500 евро пенсия. Преди него пенсии по 1400 лева поискаха изгоненият от АТАКА Петър Берон и червеният Андрей Пантев, които нямат шанс да влязат в следващото НС.У нас
· Шестима свидетели потвърдиха, че ченгетата са били Димитър Стоянов

По света
· Обама забрани речите на Бил, за да вземе Хилари в екипа си
· Социалистите изгубиха на косъм изборите в Румъния

Коментари
· Сашо-апашо, Лупи или Ликвидатора се страхува да ходи по мачове

Икономика
· Банките масово спряха отпускането на кредити
Волен Сидеров: Станишев не смее да сменя министри, а трябва
Пренебрежението към АТАКА ще има ефект на бумеранг върху тези, които ни неглижират

- Г-н Сидеров, как ще коментирате новината за спрените 220 милиона лв. заради корупция?
- Това действие на ЕК беше логично и очаквано от всеки, защото не се приложиха никакви мерки за преодоляване на проблемите, заради които преди ни спряха още милиони. Пред мен е едно изявление на правителството още от март, където се казва много смело, категорично и лъжливо - няма спрени средства по оперативни програми и няма да има. Още оттогава наши представители в Европарламента предупреждаваха, че ще има санкции от страна на ЕК. Това успиване доведе до юни-юли, когато получихме този първи шамар, така да се каже, и сега следващия, който е категоричен. А министър Гагаузов арогантно и безскрупулно продължава да обяснява как пак няма виновни, вместо да подаде оставка. Не го разбирам това. Тези двама министри, за чиито агенции се каза, че се краде и точно заради тях спират средствата, трябваше на часа да подадат оставка. Това е техен дълг към премиера, за да не го завлекат заедно със себе си. Оставайки на постовете си, те правят точно това. Той пък няма смелостта да каже - вие двамата вън, защото заради вас се срива държавата, каквото и да му струва това.