"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 973 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 6/12/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Махат Грънчарова и Василев вместо Орешарски и Гагаузов


Двамата министри на НДСВ Гергана Грънчарова и Николай Василев ще платят с постовете си заради провала на кабинета със спрените пари от еврофондовете. Така БСП ще спаси истинските виновници за шамара на Брюксел - финансовия министър Пламен Орешарски и регионалния - Асен Гагаузов, които са от квотата на левицата. Първият сигнал за това дойде още в четвъртък от лидера на столичните социалисти Румен Овчаров и червената депутатка Илияна Йотова, които обвиниха Грънчарова и Николай Василев, чието бездействие довело до спиране на парите по програма ФАР.
Междувременно срещата на тройната коалиция, която трябваше да коригира Бюджет 2009 във връзка със спрените европари, премина в пълна тайна. В резиденцията влязоха много коли, но всички бяха със затъмнени стъкла. Тайните сбирки на Симеон, Станишев и Доган са още едно доказателство за нуждата от бърза смяна на тази провалила се тройна коалиция, коментира лидерът на АТАКА Волен Сидеров. Според него укриването от медиите не може да помогне на управляващите да прикрият своята безпомощност и некадърност да се справят с проблемите на властта.

 У нас
· Само 5000 лв. глоба от Джевдет за отравянето на три реки с олово
· Олигарси в битка за боклука на Пловдив

По света
· Масови предколедни съкращения в САЩ
· Националистите в Италия спряха строежа на нови джамии

Коментари
· Антикризисните промени на управляващите в бюджета са козметични

Икономика
· Приеха националната здравна стратегия без финансиране
Адвокат Емил Василев: Казионните медии хвърлят кал срещу критиците на властта
Ключови дела се протакат поради липсата на политическа воля в правителството да се справи с престъпността и корупцията
- Адвокат Василев, преди броени дни Волен Сидеров спечели поредното дело за клевета срещу телевизионера Никола Григоров. Какъв сигнал е това от страна на съда?
- Действително, Пловдивският районен съд отсъди и призна за виновен водещия на "Сите българи заедно" Никола Григоров затова, че публично е разпространил във воденото от него предаване обидни и клеветнически думи и изрази по отношение на Волен Сидеров. Тази присъда изцяло почива на събраните по делото доказателства. Обвинителната теза беше доказана по един несъмнен начин, поради което съдът излезе с правилна и обоснована присъда. Така магистратите дадоха знак на обществото, че е време хора като този човек да престанат да излизат публично с неверни твърдения в медиите. Аз разчитам, че като последица от нея ще се случат две неща. Първото е, че самият осъден Никола Григоров ще преустанови оттук насетне извършването на подобен род престъпления, както срещу Сидеров, така и срещу публични личности, които не го заслужават. Второ, ще се реализира т.нар. генерална превенция в наказателното право, а именно и други лъжци и клеветници да си вземат поука да се въздейства възпитателно върху цялото общество, включително и върху журналистическото съсловие.