"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 975 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 9/12/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Вой на ходжи затвори училищата в Къджали и Лудогорието


Мюсюлманският празник Курбан байрам блокира учебния процес в Кърджали, Разград, Търговище и Шумен за 2 до 3 дни. Половината училища в шест от седемте лудогорски общини излязоха в байрамска ваканция. В Шуменско също понеделник и вторник официално бяха обявени за неучебни дни. По данни от Инспектората на МОН в Кърджали над 50 основни и средни училища в селата излизат във ваканция, тъй като в тях се учат единствено деца от мюсюлмански семейства. Черноочене и Кирково са села, но са общински центрове и там училищата са затворени по време на празника.
Байрамската ваканция стана традиция в районите със смесено население въпреки светския характер на българското образование. По принуда и българчетата няма да влизат в клас, защото преподавателите също отбелязват мюсюлманския празник. Стотици изселници от Турция дойдоха на гости на роднини и познати. С молитви и вой на ходжи над 1500 джамии в страната отбелязаха Байрама. Класните стаи опустяха, за да се напълнят джамиите.
 У нас
· ЕК отказа да дава обяснения на Станишев, за спрените пари по ФАР
· Биячите на Димитър Стоянов обжалват обвиненията, военните прокурори ги отрязаха

По света
· Рязък спад в рейтинга на управляващите в Гърция заради безредиците
· Спират от продажба у нас 60 тона свинско месо от Ирландия

Коментари
· Парите на ЕС подобряват живота само на българската мафия и политици

Икономика
· Икономисти: Бюджет 2009 неподготвен за вълната от безработни
Волен Сидеров: Първанов да каже обявява ли война на Брюксел
- Г-н Сидеров, във вестник "Стандарт" обявиха, че "Подрязваме крилата на чиновник от Брюксел". Това идва от вестник, близък до държавния глава.
- Не само е близък, в. "Стандарт" е собственост на Тодор Батков, познат като спонсор на БСП и специално на Георги Първанов на неговата президентска кампания, един човек, който е изсипал огромни пари по време на президентската кампания, която се водеше тогава срещу мен, за да бъда охулван, оклеветяван, а АТАКА да бъде изкарана антиевропейската партия. Тодор Батков е платил много сериозни суми, за да се въртят по българските телевизии клипове насочени срещу мен, в които се изкарваше, че аз съм антиевропейски настроен, ще скарам България с Европа. Виждате сега в личния вестник на Тодор Батков за какво става дума. Подема се една истерия срещу един чиновник Майкъл Лий, който едва ли може на своя глава да прецени каква оценка да даде на България. Това е абсурдно.  Тук виждаме една заплашителна риторика, което говори за буквално насъскване срещу Европейската комисия. Това е вредно за България, защото от това полза не можем да имаме, ако с такъв войнствен тон тръгваме към един представител на ЕК. Това не е начинът, по който да си решим въпроса.