"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 976 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 10/12/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

И полицаите на бунт срещу кабинета


Българските полицаи се готвят на 13 декември да излязат на масов протест срещу правителството заради социалното им положение, разделението на заплащането между тях и структурите за сигурност и вероятността да не получат 13-та заплата. Става дума за ножица от 800 лева месечно възнаграждение в МВР срещу 2400 лева в ДАНС.
Лидерът на АТАКА Волен Сидеров коментира, че е абсурдно полицията да протестира и да бойкотира държавността. "Аз съм на мнение, че полицията в България трябва да се реформира много сериозно. Трябва да има сериозна чистка на корумпираните полицаи на всички нива и тези, които работят в българската полиция трябва да са много добре платени, но отношението към тях да бъде безкомпромисно, ако нагазят в сферата на корупцията и престъпния свят", каза още Сидеров.
"Като протестират полицаите, кой ще ги бие тях? Защото досега те биеха протестиращи", риторично попита лидерът на АТАКА.
 У нас
· ВОЛЕН СИДЕРОВ: Костов няма морално право отново да е във властта
· НСИ: Кризата удари българската промишленост

По света
· Световните лидери не намаляват заплатите си въпреки кризата
· Заместникът на руския патриарх припадна на погребението му

Коментари
· Полицейска стачка може да изправи страната пред хаос

Икономика
· Газ и парно поскъпват по Коледа
Евродепутатът от АТАКА Слави Бинев: Брюксел даде ясен знак на Станишев да се разкара
Цяла Европа е потресена от арогантността на българските управляващи
- Г-н Бинев, може ли да се каже, че религиозните различия в Европа са освен големи, са и сериозни, и не могат да бъдат заличени по никакъв начин?
- Не. Смятам, че някой се опитва да ги направи сериозни. Това е най-големият проблем. Нас, българите не могат да ни упрекнат в нетолерантност. В момента обаче ние сме подложени на гонения в собствената си държава, нещо което мен лично много ме трови. Това че ние защитаваме своите интереси, не означава, че ние не сме толерантни. Ние искаме също така и мюсюлманите да бъдат толерантни към християните. Те доста злоупотребяват с думата толерантност, като винаги преиграват, докато от нас се иска както винаги да бъдем едва ли не рая, овце, които да бъдат стригани и притискани. Ние не сме против това всеки да изповядва религията, която иска, но не и да ни я натрапват. Едно от най-важните привилегии на демокрацията е именно това - чрез свободата, която имаш, да не застрашаваш свободата на друг човек. Това е истинската свобода. Свободата никога не може да бъде за сметка на някой друг. Трябва да има правила, които да се спазват и никога не трябва да се забравя, че България е християнска държава.