"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 977 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 11/12/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

Гоце изтрепал 20 глигана в резервата на Белене


Над 20 глигана е отстрелял президентът Георги Първанов при ловен излет миналия уикенд на остров Белене. Това съобщи вчера отлично информиран източник от "Дондуков" 2. Кървавата баня се разиграла в природния резерват "Персински блата", обявен през 1981 г. за защитена територия. Гоце и компанията му пристигнали на острова още в петък и начело с първия ловец на държавата гърмели непрестанно до неделя. Самият Първанов бил особено ожесточен и не прощавал дори на майки с приплоди. Част от трофеите му били полудиви, наследници на прасетата, които са изяждали избиваните от комунистите политзатворници, пратени в лагер на острова. Остров Белене, известен и като Персин, е забранена територия заради намиращия се там затвор.
Без да знаят за новите ловни подвизи на Гоце, 30 неправителствени организации вчера настояха президентът да се откаже от лова като спорт докато е държавен глава и да публикува списък животните, които е отстрелял, и сумите, платени за тях.
 У нас
· Сезгин Мюмюн се скри от Темида
· Волен Сидеров: АТАКА ще се бори сама на изборите

По света
· Отровно говеждо в Ирландия, у нас 24 т свинско с диоксин вече изядено
· Гърция пред извънредно положение, парализирана от национална стачка

Коментари
· Диарбекир и анадолски пранги за българската журналистика

Икономика
· Природният газ скача близо 22% от януари
Николай Иванов, зам.-председател на АТАКА в Монтана: Кризата удря първо региони като нашия
Омръзна ни Европа да ни наказва заради грешките на управляващите

- Г-н Иванов, кое наложи откриването на втори клуб на АТАКА в Монтана?
- Досегашният клуб беше труднодостъпен - във висока сграда, на последен етаж. Новият клуб на главната улица в Монтана отразява популярността ни. АТАКА има влияние в общината и областта, хората ни симпатизират. Сега вече имаме по-голяма възможност да се събираме по-често и да ги изслушваме - така по-лесно можем да бъдем проводник на техните проблеми до централата и вестника на националистите. Хората в района са наясно - АТАКА е истинската опозиция, и когато се чувстват онеправдани, се обръщат към нас. Наше задължение е да откликваме на проблемите им. Още повече сме парламентарно представена партия. Когато хората виждат, че без да имат свой депутат от АТАКА, проблемите им стигат на централно ниво, естествено е да се попитат: "А какво би станало, ако си имахме наш депутат?"