"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА Вестник АТАКА
брой 978 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 12/12/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив

Форум

АТАКА е за избори на 7 юни


АТАКА е за едновременно провеждане на изборите за европейски и национален парламент, като вотът може да бъде насрочен за 7 юни. Това обяви лидерът на националистите Волен Сидеров в Плевен вчера. Той обясни, че по закон изборите за европарламент трябва да се състоят на 7 юни, а за българско Народно събрание на 25 юли - в рамките на 2 месеца след приключване на мандата на сегашното 40-о НС. Партия АТАКА е първата политическа сила, която предложи в парламента да бъде променена конституцията, за да се позволи едновременно провеждане на двата вота, припомни Сидеров.
Абсурдно е полицията да бойкотира държавния ред, тъй като тя трябва да го защитава, посочи той по повод предвидените за събота протести пред МВР. Според него полицаите имат право да искат по-високи заплати, но МВР трябва да се реформира и в него да останат честни и много добре платени професионалисти. Сидеров не изключи възможността недоволството в МВР да е предизвикано с политически мотиви. Ако имахме повече патрулиращи полицаи, нямаше да се случи трагедията в Студентски град, където преди 8 декември беше убит студент, посочи Сидеров.
В края на деня депутати и евродепутати заедно с младежите от АТАКА поднесоха венец пред мавзолея-костница в центъра на Плевен.

 У нас
· Столична община си иска банката от Христо Ковачки
· Синът на Шушулов се урежда с поръчка за магистрала "Тракия"

По света
· Протестите от Гърция се прехвърлиха в Западна Европа
· Обама иска оставката на корумпиран губернатор

Коментари
· Костов иска "проевропейски" фронт, за да осуети създаването на пробългарски

Икономика
· Плащаме 20% по-скъпо парно и топла вода
Екологът Стефан Аврамов: Неморално е президентът да харчи хиляди за ловни трофеи
Повече от три години министър Чакъров от ДПС отказва среща с природозащитните организации

- Господин Аврамов, екологичната организация "Биоразнообразие" заедно с други български природозащитни организации поиска президентът да се откаже от ловните си занимания и да върне отстреляния архар. Защо смятате, че ловните подвизи на президента влизат с разрез с моралните норми?
- Първо, той е ловувал застрашен вид, от който са останали само  няколкостотин животни. Ние смятаме, че българският президент би трябвало да се свързва с опазването на редки видове, а не с лова им. Второ, Нуратинският резерват е специално създаден за опазване на дивия овен на Северцов, както е учебното име на архара, и ловът там е строго забранен. Ние смятаме, че българският президент трябва да подкрепя върховенството на закона, а не да се свързва с неговото нарушаване. Трето, Узбекистан е със сериозни нарушения на правата на човека. Ако си спомняте преди 20 години френският президент посети България и не отиде да ловува в Кормисош, а покани дисидентите на закуска. Ние бихме искали да видим българския президент не да ловува заедно с узбекистанския диктатор, а да лобира за граждански права и амнистии за политическите затворници в Узбекистан. И последно, трофеите от архари струват много скъпо. Те започват от 20 000 долара и нагоре, а във всички случаи президентът е застрелял животно с голям трофей, така че цената му може да стигне 50 000 долара. За нас не е морално патронът на Българската Коледа да убеждава бедните да даряват за децата, а той да прахосва такива пари за личното си хоби.